ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Vecinătatea lacurilor saline aduce locuitorilor numai necazuri

Vecinătatea lacurilor saline aduce locuitorilor numai necazuri

Publicat în 09.06.2014 la ora 11:00

casa-salinei-ocna-mures-nouVecinătatea lacurilor saline va fi un criteriu de scădere a punctajului la calcularea impozitului pe clădiri pentru contribuabilii din Ocna Mureş.

Dar acestea sunt „bătute” la scor de utilităţile existente pe străzi şi alte binefaceri ale civilizaţiei, ajunse la poarta ocnamureşenilor odată cu saramura. Noile criterii care vor sta la baza încadrării străzilor pe zone au fost votate de consilierii locali din Ocna Mureş în ultima lor şedinţă de săptămâna trecută. De exemplu, o stradă primeşte din start 4 puncte dacă este străbătută longitudinal de o reţea funcţională de apă curentă, canalizare, gaze naturale şi curent electric, chiar dacă riveranii nu au binevoit toţi să se racordeze la utilităţi. Toţi cei care locuiesc în zona industrială  – câmpul uscat de sonde – primesc… zero puncte la încadrare. Primăria a delimitat această zonă ca fiind în partea de nord-est a oraşului, cuprinsă între strada Mihai Eminescu, râul Mureş, strada Nicolae Iorga şi linia imaginară de demarcaţie situată la distanţa de 200 metri liniari de cartierul de blocuri Uioara de Sus.
Poziţia străzii faţă de perimetrul exploatării saline influenţează direct încadrarea şi restricţiile în construcţii: cine locuieşte în zona A primeşte 0 puncte de încadrare şi are restricţii serioase în construcţii, în zona B sunt permise doar construcţii uşoare, demontabile, fără fundaţii, iar în zona C nu există restricţii în construcţii.
În zona A sunt încadrate străzile: N. Iorga, 1 Mai, A. Iancu, 9 Mai, Brazilor, Axente Sever, Ştefan Augustin, Mălinului, Aleea Independenţei (fostă zonă B), Blocurilor, Cloşca, Crişan (fostă B), M. Viteazul (fostă B), E. Varga (fostă B), Cuza Vodă (fostă C), Grădinii (fostă B), Lacului (fostă C), Şt. cel Mare (fostă B), T. Vladimirescu (fostă B), V. Alecsandri (fostă B),  dr. Ion Raţiu (fostă B), Colonia Monochim, Gheorghe Bariţiu (fostă C), Mihai Eminescu, Salcâmilor (fostă C), Memorandumului (fostă B), Râului (fostă B), Digului (fostă B). Creşterea punctajului de încadrare a fost posibilă în urma introducerii, pe mai multe străzi, a utilităţilor şi asfaltului.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 386 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.