ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » După criza deşeurilor menajere din vara lui 2016, locuitorii din Noşlac şi satele aparţinătoare beneficiază de servicii de salubritate, la un preţ mai bun

După criza deşeurilor menajere din vara lui 2016, locuitorii din Noşlac şi satele aparţinătoare beneficiază de servicii de salubritate, la un preţ mai bun

Publicat în 13.10.2016 la ora 9:51

primaria-noslac-2015Consilierii locali din comuna Noșlac au aprobat, în regim de urgență, actul adiţonal nr. 1 la Contractul de salubrizare și delegare gestiunii serviciului de salubrizare către S.C Financiar Urban S.R.L Piteşti – Punct de lucru Ocna Mureş până la finalizarea Proiectului „Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Alba”.

Contractul a fost încheiat începând cu data de 1.08.2016, pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până când Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alba, asociaţie la care comuna Noșlac a aderat, va desemna un operator unic care să desfășoare activitatea de salubrizare a localităților membre și acesta va prelua serviciul.
Conform noului act adițional la contract, a scăzut preţul prestării serviciilor  de salubritate în Noșlac. În contractul inițial, Primăria Noșlac era datoare către Financiar Urban minim 9120 lei/lună inclusiv TVA, sumă calculată ca produs dintre numărul minim de locuitori beneficiari ai serviciului de salubritate – minim 1000 persoane și tariful de 9,12 lei TVA inclus/persoană. Conform noului contract încheiat între Financiar Urban și Primăria Noșlac, prin primarul Florin Zilahi, preţul prestării serviciilor de salubritate este de maxim 7072,00 lei/lună inclusiv TVA și este calculat ca fiind produsul dintre numărul maxim de locuitori beneficiari ai serviciului de salubritate, maxim 800 persoane acum, și tariful de 8,84 Iei lei TVA inclus/persoană.
În  situaţia modificării tarifelor sau prestării unor servicii în cantităţi mai mari decât cele prevăzute în contract, preţul prestării se va suplimenta. Operatorii practică acum în Noșlac tarifele aprobate potrivit prevederilor legale în vigoare şi ofertate de către prestator, adică 8,84 lei TVA inclus/persoană.
Au rămas aceleași taxe speciale în cazul prestațiilor de care beneficiază instituțiile publice: Școala Gimnazială cu clasele I -VIII Noșlac – 365 lei TVA inclus/ lună, Școala Gimnazială Stâna de Mureş  – 46 lei TVA inclus/lună, Grădiniţa Noșlac – 92 lei TVA inclus/lună, Cămin Cultural Noșlac – 91 lei TVA inclus/ lună, Cămin Cultural Copand 46 lei TVA inclus/lună, Cămin Cultural Stâna de Mureş 46 lei TVA inclus/ lună.
În ultima lor ședință de consiliu local, de la sfârșitul lunii septembrie 2016, aleșii locali din Noșlac au aprobat și taxa specială în cazul prestaţiilor de salubritate efectuate în beneficiul întregii colectivităţi locale, în cuantum de 6 lei/persoană/lună, sumă care trebuie achitată la sfârşitul lunii următoare debitării, dată după care se vor percepe majorări de întârziere.
Reamintim cititorilor noștri că în lunile iunie-iulie anul acesta locuitorii comunei Noșlac și ai satelor aparținătoare s-au confruntat cu o gravă criză a deșeurilor menajere, deoarece prestatorul de servicii Financiar Urban nu a mai ridicat gunoiul timp de mai bine de două săptămâni, invocând datorii istorice ale administrației locale. Noul primar al Noșlacului, Florin Zilahi, a renegociat contractul și l-a prelungit cu Financiar Urban, astfel încât cetățenii să beneficieze de serviciile ritmice ale acestei societăți de salubritate.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 114 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.