ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Locuitorii din Noşlac sunt racordaţi la canalizare în proporţie de 35 la sută

Locuitorii din Noşlac sunt racordaţi la canalizare în proporţie de 35 la sută

Publicat în 17.10.2015 la ora 11:00

Dumitru Pop primar NoslacÎn curând, străzile pline de noroi din cauza şanţurilor şi corvoada căratului găleţilor cu apă de la fântână vor deveni o amintire urâtă pentru locuitorii centrului de comună Noşlac.

Extinderea sistemului de canalizare şi a celui de alimentare cu apă îi va scuti de asemenea necazuri. Potrivit declaraţiilor lui Dumitru Pop, primarul comunei Noşlac, racordarea la sistemul de canalizare (investiţie de aproape 750.000 de lei) va rezolva această problemă până în luna noiembrie 2015. Proiectul a fost demarat la iniţiativa S.C. APA CTTA Alba, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Extinderea reţelei de canalizare şi a celei de alimentare cu apă a cuprins toată străzile din Noşlac.
Potrivit estimărilor făcute de Dumitru Pop, lucrările vor fi gata în luna noiembrie, anul acesta. „La această oră, din cele 338 de gospodării din Noşlac, sunt racordate un număr de aproximativ 100 (circa 35%). Proiectul cuprinde şi cons­trucţia unei staţii moderne de epurare a apelor uzate, iar undeva pe la mijlocul lunii noiembrie, totul va funcţiona conform proiectului”, ne-a declarat primarul Dumitru Pop. Proiectul de canalizare şi construcţie a staţiei de epurare, demarat de S.C. APA CTTA şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, a costat în total 4,5 milioane de lei, din care doar pentru racordurile la sistemul de evacuare a apelor uzate au fost repartizaţi 750.000 de lei. Dumitru Pop ne-a informat că la această oră sistemul de distribuţie a apei potabile este finalizat în toate satele componente, urmând ca în viitorul apropiat, prin accesarea altor finanţări, să fie rezolvată şi canalizarea.
Potrivit locuitorilor din Noşlac, această investiţie este un factor important pentru ştergerea discrepanţelor dintre sat şi oraş, ceea ce va duce la stabilizarea populaţiei şi la o eventuală reîntoarcere la vatră a tinerilor plecaţi la oraş. “Noi, bătrânii, am stat aşa, dar acum vin copiii de la oraş cu nepoţi şi ar fi bine să fie ceva mai modernizat. Este normal să avem nevoie de canalizare, pentru că avem maşini de spălat. În plus, dacă ai utilităţi ca la oraş, s-ar putea întoarce în sat şi o parte din tineretul plecat”, ne-a explicat unul dintre săteni.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 42 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.