ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Politică » Deputatul George Cornel Comşa: dragoste şi politică în vremea crizei

Deputatul George Cornel Comşa: dragoste şi politică în vremea crizei

Publicat în 09.05.2014 la ora 11:00

Cornel George ComsaEvenimente majore anul acesta pentru deputatul Cornel George Comşa (independent, fost PP-DD): două drumuri noi, luate de la început atât în politică, cât şi în viaţa personală. Deputatul de Alba a declarat public, acum mai bine de o lună, că va construi un nou partid, de la zero, partid al cărui nume l-a ţinut secret până acum, dar l-a înregistrat deja la Oficiul de Mărci, în timp ce a declanşat în paralel o campanie de strângere de semnături de susţinere, în teritoriu. Se pare că această construcţie politică este pregătită în vederea alegerilor din 2016. Pe plan personal, bărbatul Cornel Comşa se întregeşte în iunie cu jumătatea sa, Olivia.

– Casă de piatră, Cornel Comşa…
– Îţi mulţumesc pentru urări, aşa este, o să mă însor în iunie, pregătirile sunt cam pe final, nu suntem stresaţi, am luat totul ardeleneşte, din timp. Asta pentru că şi Olivia, viitoarea mea soţie este tot din Ardeal, din Braşov. Ne cunoaştem de trei ani de zile, este o femeie cu toate calităţile, e deşteaptă, frumoasă şi cu o educaţie foarte bună primită în familie şi în şcoală.
– Cum o să fie evenimentul?
– Olivia nu şi-a dorit iniţial o nuntă cu mai mult de zece persoane – familia apropiată – însă după ce i-am arătat Catedrala din Alba Iulia, Cetatea şi oraşul nostru, şi-a schimbat puţin viziunea despre eveniment. Rămâne totuşi adeptă a discreţiei în ceea ce priveşte viaţa noastră personală şi nu vrea nicidecum “o nuntă de fiţe”, cum greşit s-ar putea înţelege. Vom avea o nuntă normală, clasică, elegantă, fără kitsch-uri şi briz-briz-uri. Suntem oameni care au văzut şi înţeles lumea şi credem că excesele de orice fel strică.
– Oricum, eşti personaj public, n-ai cum să ratezi reflectoarele…
– În ceea ce mă priveşte, sunt oripilat de nunţile unor oameni cu bani din ţara noastră, unde mirii îşi cumpără costume argintii sau aurii de la Versace, miresele îşi blindează rochiile cu diamante, cristale şi safire, după care în a doua parte a petrecerii cheamă lăutarii şi maneliştii, se îmbată şi li se şterge toată spoiala de “nouveau riches”. Va fi o nuntă frumoasă, vom mai vorbi despre ea când se apropie. Pentru ziarul Unirea vom fi deschişi, aţi fost mereu alături de mine.
– Şi celălat început de drum, în politică?
– În ceea ce priveşte viitorul partid, pot să îţi mărturisesc că am avut mereu dorinţa de a uni oamenii încă valabili din ţara noastră, pentru o adevărată schimbare în bine pe care o aşteptăm de 25 de ani. Partidul este deocamdată într-o fază “tehnică”, incipientă, în care se desfăşoară în paralel câteva lucruri complementare, necesare unui proiect de succes pe termen mediu şi lung. Acestea sunt – conturarea unui grup de iniţiativă, suficient pentru a susţine dezvoltarea proiectului nostru politic atât în Parlament cât şi în ţară, în teritoriu. Apoi, definitivarea programului politic, a statutului şi branduirea partidului merg în paralel, respectând legea partidelor politice şi regimul naţional al mărcilor înregistrate. Nu în ultimul rând, încercăm identificarea în fiecare judeţ şi sector al Municipiului Bucureşti a oamenilor care să asigure în scurt timp extinderea iniţiativei noastre politice la nivel naţional, rapid şi temeinic.
– Ai o reţetă a succesului şi de această dată?
– Am lucrat din 1999 încoace cu lideri politici şi publici de prim rang – Familia Regală română, Dinu Patriciu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Dan Diaconescu şi mulţi alţii, însă nu am fost mulţumit pe deplin de exerciţiul public/politic/de business al niciunuia dintre aceştia. Am învăţat multe în toţi aceşti cincisprezece ani, ştiu că se poate mai bine şi vreau să încep o carieră politică pentru a putea exercita puterea în această ţară în aşa fel încât să profite România în ansamblu şi cât mai mulţi români, aflaţi înăuntrul sau în afara graniţelor ţării noastre.
– De unde vor răsări adepţii viitoarei tale construcţii politice?
– Alegerile europarlamentare care urmează vor dovedi exact care mai este tracţiunea partidelor politice actuale în România, şi veţi vedea că după o prezenţă la vot de 25% din electorat înseamnă că 80% nu se mai simt reprezentaţi de nimeni.
Partidul pe care îl înfiinţez va fi al nostru, al celor 80% care nu mai cred nici în PSD, nici în PNL, PDL sau surogatele acestora. Clasa politică actuală este expirată şi a adus România într-o poziţie ridicolă în Europa şi în lume. Şi-a exploatat poporul, adjudecându-i bunurile naţionale şi conducând în interes îngust, de grup, pulverizând valorile şi principiile pe care această naţiune le mai avea acum 25 de ani.
– Va fi un partid cu “dedicaţie”?
– Nu am niciun motiv să pierd timp preţios din viaţă construind ceva pentru vreun lider politic de notorietate, construiesc acest partid pentru oamenii de calitate din România, care se uită scârbiţi la actuala clasa politică. În mod realist, ţinta noastră sunt alegerile locale din 2016. În mod ideal, dacă vom reuşi să creştem suficient în următoarele 6 luni, vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.
– Şi cum se numeşte, totuşi, partidul?
– Tocmai pentru că am ideea aceasta a implicării cât mai multor oameni de calitate din România, am dat un nume sugestiv proiectului meu politic. Se va numi PARTIDUL NOSTRU. Simplu, direct, uşor de înţeles şi de asimilat. Cu cine mergi să votezi? Cu Partidul Nostru! Care partid poate schimba România în bine? Partidul Nostru. Cât de simplu se asimilează un brand bine gândit…
– Şi va avea o orientare de…
– …de centru, cel mai probabil, tocmai pentru că eu nu cred în extreme, şi pentru că Uniunea Europeană este în construcţia şi principiile ei, “de centru”. UE pune cetăţeanul în centrul preocupărilor ei, este o a doua Renaştere a continentului. La finalul Evului Mediu, Renaşterea a pus omul în centru, ca măsură a tuturor lucrurilor.
Nu am definitivat aceste detalii, pentru că în perioada aceasta voi avea consultări cu oameni politici şi diplomaţi occidentali, şi cred că sfaturile lor mă vor ajuta să aşez partidul aşa cum trebuie, într-o ţară periferică a UE şi NATO, cum este România. În contextul tensiunilor fără precedent între Est şi Vest de la finalul Războiului Rece încoace, este vital pentru oricare construcţie politică să înţeleagă încă de la început care sunt libertăţile şi limitele exprimării sale politice.
– Succes, Cornel Comşa. Şi, în ambele cazuri, îţi doresc construcţii durabile. De piatră!

Acest articol a fost citit de 1970 ori

Un Comentariu la Deputatul George Cornel Comşa: dragoste şi politică în vremea crizei

  1. alexandra Răspunde

    14.05.2014 la 17:56

    Felicitari si succes in ambele incercari domnule Comsa! Sa va ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.