ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Politică » Cornel Comşa, deputat PP-DD de Alba: “Nu mă voi da înapoi de la un nou proiect, dacă va fi cazul ca PP-DD să eşueze!”

Cornel Comşa, deputat PP-DD de Alba: “Nu mă voi da înapoi de la un nou proiect, dacă va fi cazul ca PP-DD să eşueze!”

Publicat în 11.02.2014 la ora 10:00

cornel-comsa-declaratie-februarieOdată cu plecarea masivă a parlamentarilor lui Dan Diaconescu la Putere, PP-DD a rămas cu doar patru senatori, număr prea mic pentru a putea forma un grup parlamentar.

Din această cauză, membrii PP-DD s-au trezit lunea trecută, când s-au întors din vacanţa parlamentară, că pe uşa fostului lor grup parlamentar se află acum sigla UNPR.
Membrii PP-DD au rămas şi fără sala de grup în Senat. Potrivit Regulamentului Senatului, “un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin şapte senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale”.
De la alegerile parlamentare şi până în prezent, partidul lui Dan Diaconescu a pierdut zeci de parlamentari, aceştia alegând să migreze către alte formaţiuni politice.
Şi în aceste condiţii, fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, nu dezarmează şi anunţă că-şi va încerca norocul şi va testa din nou electoratul cu candidatura sa la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 şi la cele prezidenţiale, din noiembrie,  după cum a anunţat secretarul general al partidului, Liviu Neagu.
Se conturează, încet-încet, şi o listă a PP-DD pentru Parlamentul European. Evident că lista îl va avea în frunte pe Dan Diaconescu, iar pe locurile următoare, preşedintele partidului, Simona Man, prim-vicepreşedintele Diana
Voiculescu, Liviu Neagu şi alţi membri din Biroul Naţional de Coordonare. Targetul anunţat de PP-DD este de 20% pentru europarlamentare.
În acest context uşor tulbure, ziarul Unirea a adresat o întrebare singurului parlamentar de Alba din partea acestei formaţiuni politice:
– Există posibilitatea ca în 2014 deputatul PP-DD Cornel George Comşa să migreze şi să se stabilească în alt partid?
– “Nu o să migrez niciodată la un alt partid, pentru că dispreţuiesc ideea de a-ţi părăsi electoratul şi colegii. Numărul deputaţilor noştri în Parlament s-a redus la jumătate, dar nu văd motive ca grupul să scadă sub 10 şi să se destrame. Problema esenţială a PP-DD este dispariţia OTV prin abuz şi control politic asupra instituţiilor care reglementează piaţa mass-media în ţara noastră. PP-DD nu este format însă doar din parlamentari, avem zeci de mii de membri şi peste 1 milion de oameni care ne-au votat. Aceste realităţi nu se evaporă doar că vrea CNA sau manipulatorii de pe canalele de ştiri din capitală. În aceste zile purtăm un dialog serios cu cei din conducerea partidului şi încercăm să ne regrupăm pentru europarlamentare. Eu sunt un om de construcţie, nu sunt un dezintegrator. Am un grup de prieteni, nu doar de colegi în PP-DD Alba, săptămâna trecută în şedinţa de Birou Permanent Judeţean am confirmat cu toţii că rămânem uniţi şi vom rămâne împreună indiferent ce se întâmplă în Parlament. Am o mare doză de idealism în ceea ce fac, politic şi în viaţa de zi cu zi, şi vă aduc aminte că am pus bazele unui partid de la zero, în 2001 (Partidul Nouă Democraţie), în 2011 am început construcţia PP-DD şi nu mă voi da înapoi de la un nou proiect, dacă va fi cazul ca PP-DD să eşueze. Prefer să construiesc în opoziţie ceva în care să cred şi să pun suflet decât să mă înghesui într-un partid unde să execut ordine fără să clipesc. O schimbare reală, totală, în viaţa noastră politică va surveni la un moment dat şi vreau să fiu parte din ea. Generaţia mea trebuie să o producă, să terminăm odată cu ăştia care ne conduc lamentabil de 25 de ani!”

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 431 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.