ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Politică » Cornel Comşa, deputat PPDD și-a prezentat activitatea în Parlamentul României

Cornel Comşa, deputat PPDD și-a prezentat activitatea în Parlamentul României

Publicat în 02.06.2013 la ora 21:55

În cadrul unei conferinţe de presă PPDD Alba, deputatul Cornel Comşa a demontat teoria dezbinării partidului din care face parte, teorie care a circulat în presă în ultima perioadă.

Conferinta-PPDD-2-iunie-2013jpgCu toate că unii membrii au părăsit partidul,  asigură că această grupare politică compusă din 47 organizaţii judeţene şi de sector nu se va desfiinţa. Cu această ocazie deputatul şi-a prezentat şi activitatea parlamentară, intenţiile pe care le are şi nemulţumirile vizavi de legislaţie.

În calitate de secretar al comisiei de politică externă deputatul a reprezentat ţara si colegii parlamentari în reuniunile care au avut loc la Dublin şi Bruxelles şi va avea luni o întâlnire cu premierul şi cu ministrul de externe. „Mâine la ora 15.00 avem o întâlnire cu Victor Ponta şi cu Titus Corlăţean pentru a elabora o poziţie comună a comisiei şi a parlamentului în ceea ce priveşte chestiunea Kosovo. Este foarte important ca România să-şi definească relaţiile interstatale cu această entitate şi sunt în măsura să fiu la sursă în ceea ce priveşte poziţia care o va lua România vizavi de Kosovo” a declarat deputatul.

Alături de colegii săi de partid şi cu alţi colegi din opoziţie, deputatul a iniţiat două moţiuni simple. Prima a fost ideea lui şi a intrat în istorie fiind prima moţiune a partidului din care face parte. „Am atacat poziţia lui Titus Corlăţean şi defetismul României în relaţia cu statele membre Schengen la momentul în care se ştia că nu vom fi acceptaţi”, iar a doua moţiune a fost săptămâna trecută „împotriva lui Vosganian şi Niţă pentru situaţia din Valea Jiului. S-au cumpărat 300.000 tone de huilă, în acelaşi timp minerii noştri stau şi se uită la utilaje pentru că nu sunt lăsaţi să intre în şut, cum se spune” a completat Cornel Comşa în conferinţa de presă.

În calitate de deputat a depus un proiect legislativ prin care cere anularea taxei radio-tv care unii cetăţeni o plătesc de mai multe ori. „Un om poate să o plătească de dou-trei ori. Odată o plăteşte că îi intră în factură, odată o plăteşte că poate are sediul firmei la el acasă şi de multe ori o mai plăteşte operatorului de cablu. Această e o anomalie şi trebuie desfiinţată”.  Alt proiect legislativ se referă la suma asigurată de stat pentru femeile însărcinate şi concediul de maternitate pe care o consideră prea mică. În consecinţă solicită printr-un proiect legislativ sprijin financiar mai mare.

Acest articol a fost citit de 828 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.