ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Și în anul școlar următor se pot înfința clase “step by step”

Și în anul școlar următor se pot înfința clase “step by step”

Publicat în 08.02.2013 la ora 11:39

Unităţile de învăţământ care au autorizaţie sau aprobare pentru funcţionarea claselor în regim step by step pot forma astfel de clase şi în anul şcolar viitor. Potrivit regulamentului privind înscrierea unităţilor de învăţământ, directorii au posibilitatea să depună dosarele până la data de 10 februarie.

Baza materială pentru grupele/serviciile de învăţământ antrepreşcolară, grupele/grădiniţele de învăţământ preşcolar, clasele/şcolile de învăţământ primar şi gimnazial care aplică alternativa educaţională Step by Step este reprezentată de mobilierul standard specific şi de materialele didactice corespunzătoare organizării procesului instructiv educativ, specific alternativei.

Evaluarea participării la activităţi instructiv-educative şcolare şi extraşcolare, în această alternativă educaţională, se face în mod continuu, folosind instrumente specifice de evaluare, fară note sau calificative, în conformitate cu metodologia alternativei educaţionale Step by Step.

Avantajul acestui sistem de şcolarizare este generat de faptul că elevii participă la cursuri, iar apoi îşi pregătesc lecţiile îndrumaţi de cadrele didactice. În plus, elevii petrec mult timp în cadrul şcolii, pot învăţa lucruri utile şi au posibilitatea să socializeze mai mult cu alţi copii de vârsta lor.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 381 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.