ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Taxele și impozitele rămân la nivelul celor din 2012

Taxele și impozitele rămân la nivelul celor din 2012

Publicat în 14.01.2013 la ora 20:04

Consilierii locali din Ocna Mureș aprobat în unanimitate menținerea taxelor și impozitelor la cuantumurile din anul 2012. Proiectul de hotărâre a fost supus spre aprobare pentru a doua oară după ce, săptămâna trecută nu a ”trecut” din cauză că Ordonanța de Guvern care permite primarilor să stabilească valorile nu era publicată, la acea dată, în Monitorul Oficial.

În ședința extraordinară de astăzi primarul Silviu Vințeler a inițiat proiectul prin care se aprobă valorile impozabile, taxele şi impozitele locale şi alte taxe asimilate care se vor aplica în anul fiscal 2013 la nivelul oraşului Ocna Mureş stabilite în baza prevederilor H.G. nr. 1309/27.12.2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2013 şi reduse în baza prevederilor cuprinse la articolul unic, alin.(l) al O.G. nr. 1/09.01.2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor locale, conform anexelor nr.l – 10 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.acestora.

Toți cei 16 consiliei locali prezenți au votat ”pentru, ”astfel că atât persoanele fizice cât și cele juridice sunt scutite să scoată din buzunar mai mulți bani în acest an.

Întrebat dacă, în acest caz, bugetul va  fi suficient pentru derularea proiectelor propuse primarul orașului Ocna Mureș a declarat: ”Nu are rost să îndatorăm populația. Am considerat că este mai bine să păstrăm taxele la nivelul de anul trecut și ne vom descurca așa cum ne-am descurcat și până acum”.

Acest articol a fost citit de 271 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.