ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Sport » Stadionul „Soda” va deveni în 28 august „Stadionul Dragostei”!

Stadionul „Soda” va deveni în 28 august „Stadionul Dragostei”!

Publicat în 20.05.2016 la ora 10:59

stadion-soda-ocna-mures-intrare-2016La Ocna Mureş, prin pasiune şi implicare se pot realiza lucruri frumoase. „Soda” una din echipele de tradiţie din fotbalul românesc îşi reintră pe deplin în drepturi fiind scoasă de sub praful nepăsării şi aşezată acolo unde-i este locul.

Graţie eforturilor unor persoane ce cred că această echipă este un bun comun, un portstindard al unei urbe greu încercate din punct de vedere economic, lucrurile s-au aşezat încet, în matca firească. Stadionul ocnamureşean a cunoscut în ultimele luni un amplu proces de modernizare, îmbrăcându-se în curate straie „alb-albastre”.

• Solvay, locul în care s-a aprins lumina

Înfiinţat în 1933, din pasiunea unui baron belgian, sub numele de Solvay Uioara, echipa de fotbal a oraşului Ocna Mureş a fost în centrul unei premiere: pe data de 30 august 1936, pe stadionul Solvay, cu ocazia meciului Solvay Ocna Mureş – IAR Braşov, s-a inaugurat prima instalaţie de nocturnă din fotbalul românesc. La ceas aniversar, în 28 august 2016, pe „Stadionul Dragostei” se va sărbători împlinirea a 80 de ani de la acel moment istoric. “Soda Ocna Mureş este echipa care pentru noi reprezintă o credinţă, un mit, o iubire infinită. Tocmai de aceea vrem ca 28 august să fie o adevărată sărbătoare a fotbalului ocnamureşean şi ne dorim să ne ridicăm la înălţimea momentului”, afirmă Marius Stîncel, directorul Clubului Sportiv Ocna Mureş.

Îndreptându-ne atenţia spre trecutul clubului încercăm să surprindem momentele principale ale evoluţiei sale de-a lungul anilor. Iar un lucru este cert: indiferent de epoci sau conjuncturi, Solvay Ocna Mureş, care avea să se numească din 1945, Soda Ocna Mureş, şi-a dobândit o poziţie respectată în rândul fotbalului din judeţul Alba şi din ţară, prin fotbaliştii, arbitri şi antrenorii care au fost formaţi la clubul “alb-albastru”. Cunoscut drept un nesecat izvor de talente, Soda Ocna Mureş şi-a pus amprenta asupra personalităţii fotbaliştilor care au plecat de aici, fiind incontestabil meritul atâtor antrenori, mulţi trecuţi în eternitate, care s-au străduit să modeleze caractere, dăruindu-le jucătorilor crescuţi învăţătură şi dragoste pentru fotbal şi viaţă. De aceea, lor, antrenorilor de ieri şi de azi, li se cuvin recunoştinţa şi consideraţiile celor la a căror educare au contribuit, precum şi preţuirea întregii societăţi.

• Ovidiu Maier şi Sorin Corpodean s-au întors acasă

În intenţia de a scrie un nou început pentru fotbalul din Ocna Mureş Marius Stîncel, directorul Clubului Sportiv Ocna Mureş a plecat de jos, a încercat să adune fragmentele, să le lipească şi să construiască… A reuşit, roadele văzându-se în ultimii ani, când CS Ocna Mureş face parte dintr-un proiect sănătos, ce se clădeşte încet, dar sigur, mergându-se în mai multe direcţii de dezvoltare. „Printr-o bună colaborare cu Primăria Oraşului şi Consiliul Local,  prin atragerea sponsorilor, cei mai mulţi ocnamureşeni, dar şi prin sprijinul a doi mari sportivi şi oameni, Sorin Corpodean şi Ovidiu Maier, s-a găsit calea spre consolidarea bazei materiale – refacerea Stadionului «Soda» şi asigurarea unui climat propice performanţei”, explică Marius Stâncel. Iar această preţuire arătate echipei dragi Soda de către toţi cei iubesc această formaţie se vrea a fi recompensată în scurt timp prin deziderate fireşti: ridicarea calităţii fotbalului practicat, pregătirea şi educarea generaţiilor de viitori fotbalişti şi oameni, la nivelul cerinţelor şi exigenţelor vremurilor pe care le trăim.

Acest articol a fost citit de 264 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.