ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureș vrea să cumpere stadionul ”Soda”

Primăria Ocna Mureș vrea să cumpere stadionul ”Soda”

Publicat în 10.01.2013 la ora 15:20

Consiliul Local Ocna Mureș a transmis administratorului judiciar al S.C. GHCL UPSOM România S.A. o ofertă de cumpărare a stadionului ”Soda”, scos la licitație împreună cu alte bunuri ce fac parte din platforma industrială de produse sodice. Potrivit primarului Silviu Vințeler prețul oferit este de 35.000 de euro plus TVA.

Deși oferta semnificativ mai mică decât prețul cerut de lichidator (aproximativ 83.000 de euro plus TVA), nici nu este de neglijat, în condițiile în care, în prezent, s-a ajuns la vânzarea bunurilor prin negociere directă, după organizarea mai multor licitații la care nu s-a prezentat niciun cumpărător.

Am făcut această ofertă deoarece am considerat că este corect ca acest stadion să revină orașului pentru că cetățenii din Ocna Mureș au contribuit la construirea și întreținerea lui. Consilerii locali au aprobat înaintarea ofertei iar acum așteptăm răspunsul din partea administratorului judiciar care poate să accepte sau poate să propună alt preț”, ne-a declarat primarul din Ocna Mureș.

Stadionul din Ocna Mureș, în suprafață de 45.000 metri pătrați, cu  tribună, case de bilete, platforma betonată și împrejmuiri, a fost construit în anul 1936 de baronul Solvay, proprietarul uzinei din acea vreme. Arena încă mai are stâlpii și reflectoarele originale ale nocturnei care a funcționat pentru prima dată în 30 august 1936 la meciul inaugural dintre echipa locală „Solvay” și formația brașoveană „I.A.R“. În vremurile mai apropiate, stadionul a fost folosit ca bază sportivă pentru angajații uzinei ”Soda” dar și pentru ceilalți locuitori ai orașului.

Foto: D.I. Balbas

Acest articol a fost citit de 310 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.