ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Pastorul olandez acuzat că și-ar fi violat nepotul a fost eliberat din arest de Tribunalul Alba și plasat sub control judiciar

Pastorul olandez acuzat că și-ar fi violat nepotul a fost eliberat din arest de Tribunalul Alba și plasat sub control judiciar

Publicat în 25.09.2018 la ora 14:14
Pastorul olandez trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, a fost eliberat din arest preventiv.
Tribunalul Alba a decis luni, 24 septembrie, să înlocuiască măsura preventivă cu una mai uşoară, respectiv control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Derk de Jong nu are voie să părăsească teritoriul României şi nici să ia legătura cu victima acestuia sau cu martorii din dosar.
Olandezul în vârstă de 77 de ani a fost arestat în luna mai, iar în 18 iunie a fost trimis în judecată. ”Conform probatoriului administrat la data de 16.05.2018 s-a dispus inculparea cetăţeanului olandez reţinându-se că în zilele de 12.05.2018, 13.05.2018, 14.05.2018 şi 15.05.2018 a întreţinut, în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, acte sexuale orale cu persoana vătămată în locuinţa sa din Ocna-Mureş (nepotul inculpatului, în vârstă de 5 ani, aflat în îngrijirea sa temporară), precedate de acte de natură sexuală constând în atingeri, mângâieri şi masturbări, în timp ce erau dezbrăcaţi”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud de la momentul reţinerii inculpatului.
Poliţia a fost sesizată de vecinii acestuia, care i-au văzut la un moment dat pe cei doi dezbrăcaţi în casă. Derk de Jong este predicator penticostal şi s-a stabilit în Ocna Mureş acum 9 ani, după ce înainte venise în România cu ajutoare pentru copiii săraci.

Acest articol a fost citit de 301 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.