ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Pastorul olandez din Ocna Mureș care și-a violat nepotul minor a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Pastorul olandez din Ocna Mureș care și-a violat nepotul minor a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Publicat în 25.02.2019 la ora 18:47

Un cetăţean olandez în vârstă de 77 de ani cu rezidenţă în Ocna Mureș a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracţiunea de viol. Victima acestuia este un minor de 5 ani, din Olanda, nepot al acestuia, aflat în vacanţă cu el în oraşul Ocna Mureş.

Derk de Jong a fost trimis în judecată la Tribunalul Aiud în luna iunie a anului 2018, iar mai bine de trei luni a stat în arest preventiv. Ulterior, a afost eliberat şi plasat sub control judiciar. Pe lângă pedeapsa închisorii acesta a fost obligat de către instanţă la plata a 10.000 de euro cu tiltul de daune morale.

Decizia a fost pronuţată la jduecătoria Aiud, în data de 25 februarie 2019, iar infracţiunea este viol în forma agravantă, în formă continuată. În timpul procesului, Derk de Jong a cerut schimbarea încadrării juridice din viol în agresiune sexuală, dar magistraţii au respins cererea acestuia. Pastorul a primit 10 ani de închisoare cu executare şi 10.000 de euro daune morale. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 10 zile.

Bărbatul a arestat preventiv în 16 mai 2018 pentru agresiune sexuală asupra nepotului în vârstă de 5 ani, iar în data de 8 iunie dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud sub acuzaţia de ”viol în formă continuată”.

Potrivit IPJ Alba, La data de 15 mai 2018, poliţiştii din Ocna Mureş au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 77 de ani, cetăţean olandez cu rezidenţă în România. În data de 16 mai, Derk de Jong a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind păstrată până la sfârşitul lunii septembrie când magistraţii Tribunalului Alba au acceptat cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa din Ocna Mureş a cetăţeanului olandez, în urma căreia au ridicat un calculator şi mai multe mijloace de stocare. Poliţia a fost sesizată de vecinii acestuia, care i-au văzut la un moment dat pe cei doi dezbrăcaţi în casă. Derk de Jong era predicator penticostal şi s-a stabilit în Ocna Mureş acum 9 ani, după ce înainte venise în România cu ajutoare pentru copiii săraci.

Olandezul a început să predice în bisericile din zonă şi a câştigat rapid încrederea localnicilor. Acesta a mai predicat şi în alte ţări, cum ar fi Belarus, SUA sau Filipine.

Acest articol a fost citit de 675 ori

Un Comentariu la Pastorul olandez din Ocna Mureș care și-a violat nepotul minor a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

  1. D. de Jong Răspunde

    25.02.2019 la 23:28

    You maked a mistake. I am not a pastor and I am not a member of any Romanian church. I am just a Christian who belongs to the churches in Holland. So please correct this.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.