ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Începe procesul pastorului olandez din Ocna Mureș, acuzat de viol în formă continuată

Începe procesul pastorului olandez din Ocna Mureș, acuzat de viol în formă continuată

Publicat în 30.10.2018 la ora 15:30

Tribunalul Alba a luat act, joi, 25 octombrie 2018, de retragerea contestaţiei formulate de inculpat împotriva Încheierii penale nr. 309/2018, pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Aiud.

Potrivit acestei încheieri, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Instanţa a dispus începerea judecăţii, urmând ca în perioada următoare să fie programat un termen de judecată.

Olandezul în vârstă de 77 de ani a fost arestat în luna mai, iar în 18 iunie a fost trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului, inculpatul a întreţinut acte sexuale orale cu persoana vătămată în locuinţa sa din Ocna-Mureş (nepotul inculpatului, în vârstă de 5 ani, aflat în îngrijirea sa temporară), precedate de acte de natură sexuală constând în atingeri, mângâieri şi masturbări, în timp ce erau dezbrăcaţi.

Bărbatul a fost arestat preventiv până în 25 septembrie, când, Tribunalul Alba, a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Derk de Jong nu are voie să părăsească teritoriul României şi nici să ia legătura cu victima acestuia sau cu martorii din dosar.

Acest articol a fost citit de 138 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.