ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » La recomandarea administrației locale, ocnamureșenii se asociază pentru a acționa în instanță SC Apa CTTA

La recomandarea administrației locale, ocnamureșenii se asociază pentru a acționa în instanță SC Apa CTTA

Publicat în 06.06.2013 la ora 9:35

apa murdara robinet1Cetățenii din Ocna Mureș au probleme cu apa care curge la robinete. De mai bine de o lună aceasta este imposibil de folosit din cauza impurităților pe care le prezintă. Plângerile depuse de oameni atât la primărie cât și la societatea furnizoare nu au adus îmbunătățiri considerabile serviciului prestat, motiv pentru care beneficiarii au decis să se asocieze pentru a acționa firma în instanță.

Reprezentantul Asociației ”Ocnamureșanul” a intervenit în ședința Consiliului Local Ocna Mureș de la sfârșitul lunii mai, solicitând precizări despre măsurile luate împotriva S.C. Apa C.T.T.A, reamintindu-le aleșilor locali că potrivit legii au obligaţia să monitorizeze şi să controleze activităţile de furnizare/prestare a serviciului şi să adopte măsurile prevăzute în contractul de delegare a gestiunii, în cazul în care operatorul nu asigură indicatorii de performanţă asumaţi.

Răspunsul primit a fost mai degrabă o justificare de ordin tehnic a faptului că primim apă ce nu îndeplinește indicatorii de performanță asumați de operator. Ni s-a mai spus că urmează ca până în anul 2020 să se înlocuiască conductele de alimentare cu apă. Cu alte cuvinte, ni se spune că abia în anul 2020 vom avea apa la calitatea pe care o plătim ACUM. Oare ce poziție ar avea Apa C.T.T.A. dacă noi, consumatorii, am plăti factura de apă doar în anul 2020?”, spune reprezentantul asociației.

Acesta precizează că recomandarea autorităţilor a fost ca beneficiarii să se organizeze într-o asociație de proprietari/consumatori și să se adreseze justiției împotriva S.C. Apa C.T.T.A. pentru a-şi apăra drepturile.

Cel puţin la nivel declarativ, am fost asiguraţi de tot sprijinul autorităților locale în acest demers. În acest context, ASOCIAȚIA OCNAMUREȘANUL a început din data de 1 iunie 2013 campania de recrutare de membri cotizanți, facilitând reprezentarea în justiție a acestora în raport cu S.C. Apa C.T.T.A. Astfel, toți cetățenii din Ocna Mureș care consideră că nu le sunt respectate drepturile ce decurg din contractul semnat cu furnizorul de apă, sunt invitați să ni se alăture în asociație și implicit în această campanie”, a anunțat reprezentantul asociației, precizând că cei interesați pot afla detalii la numărul de telefon 0752/621501.

Acest articol a fost citit de 391 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.