ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Campanie de semnături privind folosirea gropii de gunoi din Ocna Mureș

Campanie de semnături privind folosirea gropii de gunoi din Ocna Mureș

Publicat în 06.01.2013 la ora 1:47

Asociația ”Ocnamureșanul” a demarat o campanie de strângere de semnături pentru o inițiativă legislativă locală care are drept scop modificarea articolului Hotărârii de Consiliul Local prin care groapa de gunoi a orașului va putea fi utilizată și de operatorii de salubritate din alte localități.

Inițiatorii campaniei doresc ca la capitolul ”Accesul la serviciul de depozitare”, din regulamentul de salubritate, art.7 să fie modificat astfel încât să rezulte că ”Este interzisă încheierea de contracte de depozitare și depozitarea gunoiului de orice fel ce provine din unități administrativ teritoriale altele decât orașul Ocna Mureș, a localităților componente și satele aparținătoare orașului Ocna Mureș“.

”Pentru această inițiativa legislativă este nevoie de strângerea a minimum 650 de semnături a cetățenilor cu drept de vot cu domiciliul în Ocna Mureș, în localitățile componente și sate aparținătoare orașului Ocna Mureș. Vă solicităm sprijinul în această acțiune. Puteți să sunați la tel: 0752-621501 sau 0744-324094 pentru ca unul dintre voluntarii asociației să se deplaseze pentru a prelua formularul”, transmit inițiatorii campaniei.

Precizăm că HCL 126 prin care se stabileşte Regulamentul de organizare şi funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş a fost adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa din 27 septembrie a.c. Potrivit reprezentanților administrației locale încasările ce se vor realiza prin depozitarea de deşeuri vor fi de circa un milion de euro (adică aproximativ 4,5 milioane de lei), bani ce se vor reflecta în bugetul local şi vor fi utilizaţi pentru închiderea obiectivului în 2013, conform cerinţelor europene. De asemenea gestionarea acestor deşeuri nepericuloase şi reglementarea în final după mulţi ani a activităţii depozitului de deşeuri a oraşului duce implicit la crearea câtorva locuri de muncă atât de necesare oraşului Ocna Mureș.

De asemenea, în aceeași ședință consilierii locali au stabilit și prețul pentru o tonă de deșeuri depozitate, care va fi de 25 de lei, rezultând astfel că se estimează ca la respectiva groapă de gunoi să fie depozitate, într-un an, aproximativ 180.000 de tone de deșeuri.

Acest articol a fost citit de 273 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.