ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureș se judecă cu S.C.PREGO S.A. pentru cimitirul orașului!

Primăria Ocna Mureș se judecă cu S.C.PREGO S.A. pentru cimitirul orașului!

Publicat în 02.04.2015 la ora 11:00

primaria-ocna-mures-nouConsilierii locali din Ocna Mureș au aprobat în ședință ordinară formularea şi depunerea unei acţiuni în justiţie împotriva S.C. PREGO S.A. Ocna Mureş. 

Prin protocolul de predare-primire nr.29/31.01.2014 încheiat între S.C. PREGO S.A. şi Ocna Mureş, bunurile fostei întreprinderi de gospodărire locală ar fi trebuit să treacă înapoi în patrimoniul primăriei. Potrivit Contractului de concesiune nr. 12466/12.12. 2002, încheiat între Consiliul Local Ocna Mureş şi Prego SA, societatea a exploatat bunuri proprietate publică, mijloace fixe în valoare de 1.959.122.426 de lei, în vederea desfăşurării obiectului de activitate: distribuţie apă potabilă, canalizare, gunoi menajer, cimitir. Firma avea în responsabilitate menţinerea în stare de funcţionare a bunurilor, reparaţii curente, capitale, modernizări, dotări pe o perioadă de 10 ani. Societatea comercială PREGO SA, la care Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş este acţionar unic, a intrat în procedură de insolvenţă din 24.07.2012, prin hotărâre a Tribunalului Alba.  AVAS, DGFP Alba, E.On Energie, Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice Alba şi Primăria Ocna Mureş s-au înscris la masa credală pentru recuperarea datoriilor.
Administrația locală Ocna Mureș va solicita în instanță obligarea societăţii de a preda, către UAT Ocna Mureş, bunurile imobile constând în construcţii şi terenuri care formează obiectivul „Cimitir orăşenesc Ocna Mureş” și obligarea societăţii la plata, către bugetul UAT oraşul Ocna Mureş, a sumelor încasate de către aceasta necuvenit. Au fost considerate sume primite necuvenit de către SC PREGO SA Ocna Mureș toate sumele încasate pe perioada ianuarie 2013 – februarie 2015 inclusiv cu titlu de taxe diverse pentru obiectivul „Cimitir orăşenesc Ocna Mureş” şi în continuare, până la predarea efectivă a bunurilor solicitate.  Potrivit datelor deținute de Primăria Ocna Mureș, rezultă că în anul 2012 taxele încasate de PREGO au fost în cuantum de 21.672 de lei.
De asemenea, administrația
locală Ocna Mureș solicită de la PREGO Ocna Mureș toate sumele încasate în perioada 1 ianuarie 2013 – 15 martie 2014, cu titlu de chirie pentru apartamentele cuprinse în fondul locativ al UAT oraşul Ocna Mureş, la nivelul sumelor prevăzute cu titlu de chirie în contractele încheiate de către societate cu chiriaşii. Pentru contractele de închiriere încheiate de către S.C. PREGO S.A. cu chiriaşii, în care nu a fost înscris cuantumul chiriei, sumele datorate de către societate pentru aceste apartamente se vor calcula prin similitudine cu nivelurile chiriilor stabilite pentru alte apartamente, în același interval de timp.

Acest articol a fost citit de 344 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.