Rămâi conectat

Politică

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate

Publicat

în

A fost nevoie de un bun gospodar, un om cu viziune și curaj, dinamic și perseverent ca primarul Silviu Vințeler, pentru a scoate din sărăcie și mizerie orașul Ocna Mureș, al cărui declin economic părea de neoprit după închiderea Băilor Sărate.

Visul primarului Silviu Vințeler de a reînvia tradiția Băilor Sărate a devenit realitate după ani de muncă, eforturi și sacrificii. Bineînțeles că acest lucru nu l-a putut realiza singur, ci, așa cum a mărturisit, cu echipa lui din primărie, cu sprijinul Consiliului Județean, al colegilor din PNL, precum și al altor colaboratori care au răspuns provocării de a reporni baza de tratament balnear, pentru care orașul salin devenise renumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Silviu Vințeler a fost ales primar al orașului în anul 2012, iar în 2015 a pus bazele colaborării dintre Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, pentru construirea complexului balnear, printr-o cofinanțare egală. Lucrările demarate în anul 2018 au fost finalizate la sfârșitul anului 2022, iar anul trecut, în luna mai, Baza de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș și-a deschis porțile pentru primii turiști. Dovada faptului că investiția, în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, este un succes este profitul brut de 4 milioane de lei realizat în cursul anului 2023, în doar câteva luni de la inaugurare, de atunci complexul balnear fiind vizitat de un număr tot mai mare de turiști români, dar și străini.

Datorită Băilor Sărate, în oraș și împrejurimi se dezvoltă și alte servicii: transporturi, unități de cazare, localuri de alimentație publică, magazine de suveniruri etc.

Primarul Silviu Vințeler a înțeles că pentru o dezvoltare sustenabilă este necesară elaborarea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, astfel că, pe zi ce trece, orașul Ocna Mureș devine tot mai înfloritor, renăscând practic din propria cenușă.

Până la această dată au fost finalizate sau se află în diferite stadii de execuție nu mai puțin de 26 de proiecte de investiții! Au fost finalizate lucrări de aproximativ 20 de milioane de euro, fiind demarate alte investiții de circa 13,5 milioane de euro.

Primarul Silviu Vințeler a scos din noroaie Uioara de Jos (Ciunga), unde au fost asfaltate 13 străzi, și Uioara de Sus, unde au fost modernizate 10 străzi. Totodată, la Ocna Mureș au fost modernizați aproape 6 km de străzi urbane: 2,4 km drumuri publice; 4,5 km piste pentru bicicliști; aproape 5 km zone pietonale și 7.000 mp de zone verzi. În oraș au fost construite și două blocuri sociale cu 16 apartamente fiecare, iar alte spații locative sunt incluse în proiectul „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Ocna Mureș”, lotul 1 și lotul 2.

Pentru că cea mai mare bogăție a omului este sănătatea, primarul Vințeler a derulat un proiect de creștere a eficienței energetice la Spitalul Orășenesc Ocna Mureș, iar în viitorul apropiat se va finaliza și renovarea energetică a policlinicii. Din respect pentru seniorii orașului, pentru cei care au trudit la construirea lui, primăria implementează proiectul „Centru de zi de asistență și recuperare, cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu, pentru persoane vârstnice din orașul Ocna Mureș”.

De asemenea, a modernizat sistemul de iluminat public al orașului, care nu doar că este mai eficient, ci este și mai econom, trecându-se la tehnologia LED. Urmează localitățile Uioara de Jos, Uioara de Sus, Războieni-Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, unde proiectul a fost deja demarat.

În cadrul parteneriatului cu comuna Unirea, au fost achiziționate 3 autobuze electrice, iar în Ocna Mureș va fi implementat un sistem de transport inteligent (ITS), pentru care se află în execuție proiecte prin care vor fi montate sisteme de semafoare interconectate, va fi pus în funcțiune un centru de control al traficului și vor fi înființate o platformă de date deschise (bază de date GIS) și un sistem de parcare inteligent.

Tot pentru a economisi banii contribuabililor, a fost realizat un sistem fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pentru consum propriu al orașului Ocna Mureș, iar prin alt proiect aflat în derulare cele două corpuri ale primăriei vor fi reabilitate.

Silviu Vințeler știe că viitorul orașului îl reprezintă copiii, astfel că a investit bani serioși în reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș, unde elevii și cadrele didactice beneficiază acum de standarde europene. Dar în lucru se află și renovarea energetică moderată a clădirilor Liceului Teoretic „Petru Maior” și dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din oraș. Primarul Vințeler are însă în vedere și construirea unei creșe, pentru ca tinerii părinți care muncesc să aibă unde să-și lase copiii când sunt plecați la serviciu. Totodată, acum se lucrează la introducerea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, după ce, printr-o investiție a SC Apa CTTA Alba, a fost schimbată rețeaua de alimentare cu apă în Ocna Mureș, pe o lungime totală de 54 km.

În execuție se află și construirea a 6 insule ecologice supraterane și a unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Ocna Mureș.

Planurile primarului Silviu Vințeler pentru Ocna Mureș nu se opresc însă aici și aș enumera doar amenajarea unui Aqua Park în apropierea Băilor Sărate, construirea unui pod de autostradă peste râul Mureș, la Cisteiu de Mureș, asfaltarea străzilor la Războieni-Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca și multe altele.

Orice localnic sau turist care vizitează acum orașul Ocna Mureș poate constata, fără părtinire, performanța managerială a primarului Silviu Vințeler, pentru că faptele vorbesc în locul lui, putând concluziona că și în următorii ani edilul urbei își va dărui cu certitudine toată puterea și priceperea pentru a-și pune în operă tot ce și-a propus!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Silviu Vințeler și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al orașului Ocna Mureș, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Publicat

în

Silviu Vințeler, actualul primar al orașului Ocna Mureș, a transmis că și-a depus candidatura, din partea PNL, pentru un nou mandat de edil al orașului Ocna Mureș.

„Dragi cetățeni ai orașului Ocna Mureș.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de primar al orașului Ocna Mureș, din partea PNL. Investițiile și proiectele începute trebuie să continue, de asemenea trebuie să continuăm parteneriatul cu

Consiliul Județean așa cum am făcut-o și până acum, mai ales în ceea ce privește construirea Bazei de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș, un proiect de succes.

Ocna Mureș se află pe drumul cel bun, iar din 2012 de când sunt primar al orașului, pot spune că angajamentul față de comunitate este unul incontestabil.

Și pentru mandatul următor, principalul țel al meu va fi progresul și dezvoltarea orașului.

Nu mai puțin de 17 proiecte se află în execuție, altele, însumând 20 milioane de euro au fost deja finalizate și implementate iar pe viitor am întocmit documentația pentru proiecte care vor însuma investiții în Ocna Mureș de peste 18 milioane de euro.

Dintre lucrările executate amintesc aici:

– Baza de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș, Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale ‘’Lucian Blaga’’ Ocna Mureș,
– Modernizarea străzilor din Uioara de Sus și Uioara de Jos,
– Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public,
– Realizarea unui parc fotovoltaic pentru producere energie electrică pentru consumul propriu al orașului Ocna Mureș,
– Schimbat rețea de alimentare cu apă a orașului Ocna Mureș (54km) etc.

Lucrări în execuție:
– Rețea de canalizare menajeră în localitățile Cisteiul de Mureș și Micoșlaca,
– Achiziția de mijloace de transport public – autobuze electrice,
– Renovarea energetică moderată a clădirilor Liceului Teoretic ‘’Petru Maior’’ Ocna Mureș,
– Construire insule ecologice supraterane în orașul Ocna Mureș, noi lucrări în infrastructură și soluții inteligente de parcare, sistem semaforizare și multe altele.
– Pentru viitor sunt prevăzute alte proiecte, amintesc aici o parte din ele:
– Construirea unui Aqua Park lângă Băile Sărate Ocna Mureș pe o suprafață de 5 ha,
– Construirea unei creșe,
– Construirea unui pod peste Mureș la Cisteiu de Mureș pentru legătura cu autostrada,
– Asfaltarea străzilor din Războieni – Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca,
– Construirea a trei capele,
– Dezvoltarea secției externe a spitalului județean în așa fel încât să asigure și asistență de specialitate pe timp de noapte.

Haideți să construim un viitor și mai bun la Ocna Mureș! Prin fapte, nu prin vorbe!”, a scris Silviu Vințeler pe pagina personală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Elena Ianc, propunerea USR pentru Primăria comunei Unirea, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Publicat

în

USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.

În acest spirit, filiala locală USR Unirea, în cadrul Adunării Generale, a desemnat-o pe doamna Elena Ianc, candidat pentru funcția de Primar al comunei Unirea. Elena este o femeie dedicată, cu rădăcini adânci în această comună și cu o viziune clară pentru un viitor mai bun.

Licențiată în Științe Economice la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia și cu un masterat în Marketing, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Elena a servit comunitatea locală din funcția de consilier și a adus contribuții valoroase, în sectorul public, având o experiență profesională de peste două decenii.

Candidatura ei vine ca un răspuns la chemările consătenilor, pentru o schimbare reală, în conducerea locală. Sub sloganul „Uniți Sigur Reușim”, Elena propune un plan de dezvoltare ce include modernizarea infrastructurii, transparentizarea cheltuielilor publice și digitalizarea serviciilor comunale pentru a ușura viața de zi cu zi a fiecărui cetățean.

Printre prioritățile ei se numără și sprijinirea tinerilor, prin oferirea de terenuri pentru construirea de locuințe, și susținerea agricultorilor locali prin reducerea taxelor pentru pășunat. De asemenea, își propune să transforme Unirea într-un loc sigur și plăcut pentru toate vârstele, prin amenajarea de spații verzi și locuri de joacă, dar și prin introducerea unor sisteme moderne de irigații și iluminat public.

În convingerea că o comunitate bine ancorată în prezent poate să înflorească, Elena Ianc vă invită să vă alăturați acestei mișcări de revitalizare a Unirii. Cu o conducere inovatoare și o viziune proaspătă, Unirea poate deveni modelul unei comune moderne și prosperă.

Haideți să scriem împreună următorul capitol în istoria acestei comune și să arătăm că schimbarea în bine este posibilă cu Elena Ianc ca Primar. Votul dumneavoastră pentru USR înseamnă un pas spre un viitor mai bun pentru noi toți.

Vă mulțumim pentru încredere și pentru sprijinul acordat!
Cu respect, Elena Ianc, Candidatul USR pentru Primăria Comunei Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, în vizită la Complexul „Băile Sărate” Ocna Mureș

Publicat

în

Nicolae Ciuică, președintele în exercițiu al PNL, a vizitat duminică, 21 aprilie 2024, Complexul „Băile Sărate” Ocnma Mureș.

Am văzut astăzi complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș, o investiție derulată de administrațiile liberale de la nivel local și de județ. Deschisă la începutul lui 2023, baza de tratament și agrement a fost profitabilă încă din primul an de funcționare, având perspective solide de a fi pe plus și în acest an.

Prin conlucrarea Consiliului Județean Alba cu Consiliul Local Ocna Mureș, acest complex balnear a revenit pe harta turismului național, după mulți ani de uitare și degradare. În anul trecut, peste 250.000 de vizitatori s-au bucurat de beneficiile apelor de aici. Cu fonduri europene, se vor finanța lucrări pentru extindere, îmbunătățire a calității serviciilor și pentru utilizarea energiei regenerabile.

Complexul Băile Sărate Ocna Mureș este un exemplu de succes al administrațiilor locale liberale. Creșterea calității vieții, crearea de noi locuri de muncă și stimularea climatului economic local sunt principalele obiective ale aleșilor PNL”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina personală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures