ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Ocnamureșenii vor avea parcuri modernizate și un drum mai bun spre Ciunga

Ocnamureșenii vor avea parcuri modernizate și un drum mai bun spre Ciunga

Publicat în 08.02.2018 la ora 10:00

Parcurile din Ocna Mureș vor fi reabilitate cu fonduri europene. Administrația locală intenționează să depună un proiect mai amplu, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, prioritatea de investiții 1.3.1.

Primarul orașului, Silviu Vințeler, spune că proiectul va include atât amenajarea arhitecturală a trei parcuri din oraș cât și dezvoltarea infrastructurii din Ciunga (Uioara de Jos): un drum modernizat, o școală generală și un bloc de locuințe sociale ridicat de la zero. ”În martie, când se deschide sesiunea de depunere, noi trebuie să fim pregătiți cu acest proiect”, spune primarul Vințeler.

Consilierii locali au aprobat deja achiziţia publică “Servicii de proiectare amenajare parcuri centrale în oraşul Ocna Mureş” cu o valoare estimată a lucrării de 33.613,45 lei (fără TVA). Licitația a fost încheiată, alegerea urmând să se facă între Spiri Com SRL București și Biroul de Proiectare Chiriac SRL Blaj.

În oraşul Ocna Mureş sunt trei parcuri centrale: parcul de pe străzile 9 Mai şi Axente Sever, cu suprafaţa de circa 2590 mp; parcul de pe strada George Coşbuc, intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu, cu suprafaţa de circa 3261 mp; parcul de pe strada Mălinului, cu suprafaţa de circa 1335 mp.

În parcul de pe străzile 9 Mai şi Axente Sever se vor realiza o fântână arteziană, cu instalaţie de automatizare; alei pietonale; spaţii verzi; mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi). În parcul de pe strada George Coşbuc la intersecţie cu strada Mihail Kogălniceanu se vor amenaja alei pietonale; spaţii verzi; mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi); aparate de joacă pentru copii. În parcul de pe strada Mălinului vor fi realizate alei pietonale; spaţii verzi; mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi); aparate de joacă pentru copii.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 1016 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.