Rămâi conectat

Știri din zonă

Amenajarea Băilor Sărate Ocnişoara rămâne, deocamdată, neatractivă pentru firme

Publicat

în

Şi cea de-a patra încercare a Consiliului Judeţean (CJ) Alba de a găsi o firmă care să amenajeze Băile Sărate Ocnişoara s-a soldat cu un eşec.

Deşi faţă de primele două încercări a crescut cu câteva milioane de lei valoarea estimativă a contractului de achiziţie publică, nici la cea de-a patra procedură pentru atribuirea contractului privind obiectivul de investiții „Amenajare Băile sărate Ocnișoara” nu s-a prezentat cineva.  Aceasta a fost anulată automat deoarece până la data limită de depunere a ofertelor, 13 noiembrie, nu au existat ofertanţi.

După cum menţionam, la primele două încercări, în primăvară, nu a existat nici o ofertă, iar după ce costurile lucrărilor necesare a fi executate pentru realizarea Băilor Sărate de la Ocnişoara au fost reevaluate, la cea de-a treia procedură a fost depusă o ofertă de către o firmă din Alba Iulia. Aceasta a fost declarată însă “inacceptabilă şi/sau neconformă”.

La primele două proceduri, valoarea a fost de 11,4 milioane de lei, iar la celelalte două de peste 14,7 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul local al Județului Alba.

CJ Alba vrea să amenajeze în Ocnişoara spații destinate activităților de agrement, relaxare – “spații menite să provoace emoții și experiențe, cum ar fi: amuzament/distracție pentru copii, amuzament/distracție/recreere/terapie pentru tineri și adulți, zonă de alimentație și comerț, zonă wellness”. Terenul de amplasament reprezintă în proporție considerabilă un câmp de sare. Ar urma să fie amenajată şi o piațetă, unde să fie pusă în valoare fântâna existentă (murătoarea), care se dorește a fi păstrată în memoria cetățenilor care folosesc apa sărată și, totodată, oferă posibilitatea de a crea un spațiu expozițional din cristale de sare sculptate sau alte elemente complementare acestei teme.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Școala generală din Fărău, reabilitată după aproape 18 ani

Publicat

în

După aproape 18 de ani de la ultima reabilitare, care a avut loc în 2006, cei aproximativ 100 de elevi care merg la școala generală din comuna Fărău vor avea parte de o schimbare în locul în care învață.

Primăria Fărău a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice un proiect în valoare de aproximativ 2.374.053,67 de lei, pentru reabilitarea și modernizarea școlii generale.

În SEAP s-a lansat licitația pentru reabilitarea și modernizarea școlii din Fărău, sub denumirea „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție Reabilitare școală generală Fărău, comuna Fărău, județul Alba”. Valorea estimată a investiției este de 2.374.053,67 lei, iar durata contractului este de 14 luni de la data intrării în vigoare a proiectului.

Printre obiectivele modernizării vizate în contract se numără:

– consolidarea spaleților dintre ferestre
– subzidirea fundațiilor
– repararea sarpantei
– refacerea învelitorii și a sistemului de preluare a apelor pluviale
– realizarea unui planșeu peste parter de tip placă de beton armat
– realizare placă peste sol din beton armat și refacere hidroizolații
– demolarea unor porțiuni de pereți
– izolarea termică a clădirii
– refacerea finisajelor și a instalațiilor
– schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare
– refacere și înlocuire instalații termice, instalare sistem fotovoltaic
– realizare instalație de detectare
– semnalizare și avertizare la incendiu

„Ultima oară școala generală din comuna Fărău a fost reabilitată în anul 2006-2007. La aceasta școală merg aproximativ 100 de elevi. Reabilitarea școlii din Fărău constă în dotarea cu mobilier și materiale didactice digitale printre altele. Există două proiecte, amândouă fiind prin PNRR, atât reabilitare cât și modernizare”, a declarat primarul comunei Fărău, Stoia Ioan.

Data de deschidere a ofertelor pentru proiecte este: 22.03.2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Licitație de peste 300.000 de lei, pentru achiziția de echipamente IT la școala generală și la două grădinițe din comuna Noșlac

Publicat

în

Primăria comunei Noșlac a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea echipamentelor IT necesare pentru implementarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Noșlac”. Valoarea totală estimată a investiției este de 308.150 de lei.

Investiția propusa prin acest proiect în infrastructura educațională reprezintă un factor important în creșterea calității și diversificării ofertei educaționale. Prin intermediul echipamentelor tehnologice performante, a unei infrastructuri dotate corespunzător și a unui cadru orientat către dezvoltare, se va facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne care în final vor avea scopul îmbunătățirii calității actului educațional.

La momentul actual in cadrul Școlii generale cu clasale I-VIII Noșlac si structurile arondate, respectiv Grădiniță cu program normal Noșlac si Grădiniță cu program normal Gabud, există o nevoie reală de suplimentare a materialelor didactice existente, de îmbunătățire a gradului de digitalizare a unităților școlare dar și de asigurare a unui spațiu modern de desfășurare a actului educativ.

Nevoile de dezvoltare a infrastructurii educaționale de la nivelul unităților școlare vizează:

– Modernizarea a 11 săli de clasă cu echipamente IT;
– Modernizarea a 11 săli de clasă cu mobilier și materiale didactice specifice;
– Modernizarea laboratorului de informatică destinat ciclului gimnazial cu echipamente IT și mobilier;

Descrierea produselor solicitate

DOTARE LABORATOR DE INFORMATICA – 88.200 de lei (TOTAL)

DENUMIREA PRODUSULUI/ CANTITATE

o tablă interactivă + suport + aplicație educaționala preinstalata -MODEL 1 – 1 bucată
sistem All-ln-One – 16 bucăți
un sistem de sunet – 1 bucată
o imprimantă multifuncțională – 1 bucată
o cameră videoconferință – MODEL 2 – 1 bucată
un router wifi – 1 bucată
mouse – 16 bucăți
tastatura – 16 bucăți

Săli de clasă (echipamente digitale) – 204.400 de lei (TOTAL)

DENUMIREA PRODUSULUI/ CANTITATE

o tablă interactivă + suport + aplicație educaționala preinstalata -MODEL 2 – 11 bucăți
un sistem de sunet – 11 bucăți
o cameră videoconferință – MODEL 1 – 11 bucăți
o imprimantă multifuncțională – 11 bucăți
un scanner documente portabil – 11 bucăți
microfon ambiental – 7 bucăți

Echipament digital laborator digital -LABORATOR DE STIINTE – 15.550 de lei (TOTAL)

DENUMIREA PRODUSULUI/ CANTITATE

Sistem All-ln-One – 1 bucată
Videoproiector – 1 bucată
Ecran de proiecție – 1 bucată
Softuri pentru editare imagini – 1 bucată
Programe informatice educaționale – 20 bucăți


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 21 de ani cercetat de polițiștii din Ocna Mureș, după ce a fost depistat conducând sub efectul substanțelor psihoactive, pe raza comunei Unirea

Publicat

în

Vineri, 9 februarie 2024, în jurul orei 01.20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Ocna Mureș, sprijiniți de polițiștii Serviciului Rutier, au oprit, pentru control, pe strada Traian din localitatea Unirea, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Buhuși, județul Bacău.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures