ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Din Județ » DSVSA Alba a efectuat peste 100.000 de examene trichineloscopice în 2012

DSVSA Alba a efectuat peste 100.000 de examene trichineloscopice în 2012

Publicat în 25.01.2013 la ora 15:33

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a făcut public raportul de activitate pentru anul trecut. În ceea ce priveşte examinele trichineloscopice, DSVSA Alba a efectuat un număr impresionant de teste. Cu toate acestea, în 2012 nu s-a inregistrat niciun caz de trichineloză la om, în judeţul Alba.

În cursul anului 2012, medicii veterinari de la Circumscripţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Alba, medicii veterinari din abatoare, Circumscripţiile concesionate din judeţul Alba au efectuat un număr de 111.779 de examene trichineloscopice la porci domestici în abatoare şi 20.994 de examene la porci din gospodăriile populaţiei. Totodată, au fost efectuate 286 trichineloscopice la mistreţi.

Au fost depistaţi 15 porci domestici şi 4 porci mistreţi infestaţi cu Trichinella spiralis. Carnea provenită de la aceştia a fost confiscată de medicii veterinari şi incinerată.

În comunicatul DSVSA Alba se menţionează că nu s-a înregistrat niciun episod de trichineloză la om, pe parcursul anului trecut.

Reamintim faptul că în această lună au fost înregistrate 9 cazuri de îmbolnăvire cu trichineloză, pe raza judeţului.

Acest articol a fost citit de 248 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.