ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Politică » Doi parlamentari USL de Alba printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede lucrări cadastrale gratuite la prima întăbulare a terenurilor agricole și forestiere

Doi parlamentari USL de Alba printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede lucrări cadastrale gratuite la prima întăbulare a terenurilor agricole și forestiere

Publicat în 09.02.2013 la ora 9:28

Senatorul liberal Teodor Atanasiu și deputatul social-democrat Ioan Dîrzu, împreună cu Sorin Roșca Stănescu (senator de Prahova), au depus în Parlament, în această săptămână, un proiect de lege care prevede ca plata lucrărilor cadastrale la prima întăbulare a terenurilor agricole și forestiere să fie suportată de la bugetul de stat și din fonduri europene.

Cei doi parlamentari de Alba au precizat că această inițiativă este o promisiune pe care au făcut-o în campania electorală de anul trecut. Aceștia consideră că finalizarea cadastrului național agricol este un element esențial al dezvoltării economiei rurale, adoptarea respectivului proiect de lege având ca rezultat eficientizarea și rentabilizarea activităților agricole.

Costurile generate de lucrările cadastrale sunt, uneori, mai mari decât valoarea de tranzacționare a terenurilor respective. În ceea ce privește taxele generate de prima întăbulare, acestea sunt deja exceptate prin ordinul ministrului Administrației și Internelor. Problema care se dorește a fi reglementată este cea referitoare la costurile generate de prestația experților cadastrali”, precizează inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul va fi dezbătut în comisiile de la Camera Deputaților și Senat iar apoi va fi supus votului parlamentarilor.

Acest articol a fost citit de 272 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.