ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Zonă roşie a accidentelor din Alba, comuna Unirea nu are camere de supraveghere, dar are doi poliţişti pe picior de plecare!

Zonă roşie a accidentelor din Alba, comuna Unirea nu are camere de supraveghere, dar are doi poliţişti pe picior de plecare!

Publicat în 03.10.2015 la ora 11:00

cabuleaÎn cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică desfășurată joi, 24 septembrie 2015, la Ocna Mureș, chestorul șef de poliție Ioan Nicolae Căbulea, șeful IPJ Alba, a apreciat faptul că pe raza orașului sunt montate 12 camere video, extrem de utile în identificarea autorilor unor infracțiuni sau a unor mașini implicate în accidente rutiere cu fugă de la locul faptei.

De asemenea, a apreciat faptul că sunt montate camere video în Fărău și Lunca Mureș, acestea fiind extrem de utile în identificarea traficului de infractori de la limita de județ, dați în urmărire. În același context însă și-a exprimat regretul că pe raza comunei Unirea, un important nod rutier la intrarea în județul Alba și o zonă în care accidentele rutiere se țin lanț, din nefericire, administrația locală nu a reușit să monteze camere de supraveghere video, măcar pe DN 1. ”Înregistrările video ar fi fost extrem de utile acum pentru identificarea autorului accidentului cu fugă de la locul faptei, de anul acesta. Acum ne bazăm doar pe urmele de la locul faptei”, a spus chestorul șef Căbulea. În plus, șeful IPJ a adus în atenție și numărul mic de polițiști din această zonă de foc, patru cadre, din care două au cereri de plecare spre zonele de domiciliu, din alte județe, de doi ani de zile. ”Cu cine îi înlocuim, că anul acesta ne-au fost repartizați doar cinci absolvenți de poliție?” s-a întrebat retoric șeful IPJ Alba. Un accident rutier, cu fugă de la locul faptei, se află în cercetare, la IPJ Alba., încă din luna martie a acestui an. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, găsită căzută în noaptea de 16/17.03.2015 pe marginea DN1, la kilometrul 430+400 de metri, pe raza localității Unirea, pe sensul de mers spre Aiud. G.L., o femeie în vârstă de 78 de ani, din localitatea Băgău, comuna Lopadea Nouă, era inconştientă, prezentând o plagă la nivelul capului. Victima a fost transportată la spitalul din Alba Iulia unde a rămas internată, în stare gravă. Autorul nu a fost încă identificat.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 136 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.