ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Vizită pastorală efectuată de ÎPS Irineu la Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş

Vizită pastorală efectuată de ÎPS Irineu la Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş

Publicat în 12.09.2019 la ora 23:47

Astăzi, 12 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din orașul Ocna Mureş.

Începând cu ora 10.00, ÎPS Irineu, însoțit de părintele Ioan Bogdan, protopop al Aiudului, a efectuat o vizită pastorală la acest centru social aflat sub atenta coordonare a domnului Ciprian Orga. Părintele Arhiepiscop Irineu a fost primit cu multă bucurie în suflete de către cei 32 de copii ocrotiți aici, aceștia fiind îmbrăcați în costume tradiționale specifice zonei.

În prezența ÎPS Irineu, tinerii au intonat un cântec patriotic, după care au jucat o horă populară transilvăneană. Cu prilejul acestei vizite, ÎPS Irineu le-a adresat copiilor ocrotiți îndemnuri duhovnicești, după care le-a oferit numeroase daruri constând în rechizite școlare. De asemenea, tot cu ocazia începutului noului an școlar, prin Arhiepiscopia Alba Iuliei au fost oferite 500 de pachete cu rechizite copiilor ocrotiți în centrele sociale din Eparhia noastră.

În cuvântul rostit cu prilejul acestei vizite, ÎPS Irineu a spus: „Mă bucur să fiu astăzi la Centrul de zi pentru copii și la Casa de tip familial din Ocna Mureș, unde li se asigură copiilor un ajutor multifelurit, încât ei se simt aici ca în familie. Exercitând în acest loc faptele milei sufletești și milei trupești, noi ne asumăm calitatea de fii adoptivi ai Dumnezeului Cel iubitor, calitate primită în Botez. Totodată, înțelegem că noi, toți, facem parte din marea familie a Bisericii lui Hristos, Mântuitorul nostru, Care a zis: «Iubiți-vă unii pe alții, precum v-am iubit și Eu pe voi»”.

Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș a fost înființat în anul 2003, având ca prim modul Centrul de zi pentru copii. În următorii ani, au fost înființate alte două module, respectiv Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, la data de 1 octombrie 2005, și Casa de tip familial, la data de 1 august 2012. În cadrul Centrului de zi sunt integrați 32 de copii. Astfel, se încearcă prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor principii și conduite morale în viață, precum și responsabilizarea comunității locale față de problemele acestor copii.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice a fost primul de acest gen inaugurat în cadrul rețelei județene, cu scopul de a ajuta 30 de persoane vârstnice aflate în dificultate. Casa de tip familial fost inaugurată în data de 2 octombrie 2012, prilej cu care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a acestui așezământ. Casa de tip familial și-a început activitatea în data de 01 august 2012, luând ființă în urma parteneriatului semnat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Acest articol a fost citit de 64 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.