ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » UPDATE: Alexandru Moldovan, presupusul unchi al procurorului Daniel Morar din Găbud – Noşlac, omorât în bătaie cu sânge rece

UPDATE: Alexandru Moldovan, presupusul unchi al procurorului Daniel Morar din Găbud – Noşlac, omorât în bătaie cu sânge rece

Publicat în 15.01.2013 la ora 13:02

DJ 107 G Ocna Mureș – Noșlac – Găbud până la limită cu județul Mureș este de mai bine de o săptămână cea mai sigură zonă din județul Alba, după ce Alexandru Moldovan un pensionar de 73 de ani din satul Găbud (despre care unii localnici spun că ar fi fost rudă cu procurorul general al României, Daniel Morar), a fost omorât cu sânge rece în curtea locuinței sale.

Numeroase echipe operative ale instituțiilor de forță se află în zonă și periază perimetrul în căutarea criminalilor, care au avut se pare ghinionul, să îl tâlhărească și ucidă tocmai pe unchiul lui Daniel Morar procuror general al României şi fost procuror-şef al DNA.

Bătrânul a fost se pare victima unui grup de tâlhari care, surprinşi în timp ce furau bunuri din gospodăria sa, l-au lovit în cap şi l-au abandonat căzut în zăpadă. Din spusele vecinilor şi rudelor, Alexandru Moldovan a fost găsit, în comă, a doua zi dimineaţă, de către soţia acestuia. Victima a fost transportată la spital din Alba Iulia, unde a decedat la scurt timp.

Spre deosebire de alte cazuri de omor, petrecute pe raza județului Alba, ce erau anunțate de Inspectoratul de Poliție, a doua zi, cazul de față a fost ținut secret. Niciuna dintre instituțiile care instrumentează această speță, precum Poliția sau Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, nu a oferit în mod oficial clarificări legate de acest caz.

Asta în timp ce procuratura continuă de o săptămână să uimescă localnicii din Găbud și împrejurimi cu o impresionantă desfăşurare de “forţe”.

UPDATE: Prim procurorul adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Daniela Filip, a dat detalii despre tâlhăria de la Găbud însă a declarat că nu există nicio legătură între persoana omorâtă şi procurorul general al României, Daniel Morar.

”În ceea ce privește legătura de rudenie cu domnul procuror general Morar Daniel noi nu avem niciun element și nicio dată cu privire la această legătură, cu atât mai mult cu cât rolul nostru este de a identifica autorii faptei, de a-i cerceta și a-i trimite în judecată pentru a fi trași la răspundere și nicidecum pentru a identifica gradele de rudenie dintre anumite victime și anumite persoane cu funcții în stat”, a spus procurorul Filip.

Potrivit procurorilor care anchetează cazul bărbatul, cunoscut ca Sandu de la Braca, a fost bătut de tâlharii pe care i-a surprins în afumătoarea din curtea casei sale, aflate chiar în mijlocul satului Găbud. Hoţii au furat şi vin de la bărbat, iar poliţiştii au găsit acelaşi tip de vin într-un sat apropiat, lucru care i-a dus spre un cerc de suspecţi. După ce a fost bătut, bărbatul a intrat în comă şi nu a mai putut fi salvat. Înmormântarea sa a avut loc duminică.

Acest articol a fost citit de 327 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.