Rămâi conectat

Ocnamureșeni

Un tânăr originar din Ocna Mureș a dezvoltat, în Cluj Napoca, un business cu care începe să aibă succes

Publicat

în

Un tânăr originar din Ocna Mureș, care a lucrat mai mulți ani în Marea Britanie, inclusiv la cules de căpșuni, a dezvoltat un business la Cluj, care începe să aibă succes, în condițiile în care în Alba, pe acest domeniu, se află cei mai mari jucători din România. Dacian Bugnar vrea ca peste ani, Via Dacia SRL, firma pe care o conduce, să devină lider pe piața de piatră cubică, de la producție, comercializare și montaj.

La fel ca orice alt tânăr din România, Dacian Bugnar, și-a încercat norocul peste granițe, după terminarea studiilor, la 23 de ani. Cinci ani a lucrat în mai multe domenii, avansând treptat, după ce a început cu cele mai grele munci. De la cules de căpșuni și cărat de lăzi, a ajuns să se ocupe de gestionarea activității firmei, fiind responsabil de supravegherea liniilor de producție.

Fiind un naționalist convins, Dacian nu a luat în calcul să rămână peste granițe, s-a întors acasă și a investit o parte din banii câștigați în agricultură. A renunțat, deoarece și-a dat seama că domeniul de agricultură pe care l-a abordat este doar pentru subzistență și nu este un business care să i se potrivească.

Pasionat de construcții, el a ales să acceseze un proiect cu finanțare europeană, deschizând astfel, în urmă cu trei ani, Via Dacia SRL, societate comercială care se ocupă cu montarea de piatră cubică și pavaje.

”Via” vine de la drum, în limba latină, iar ”Dacia” de la numele său, dar și de la Dacia Antică, perioadă în care cele mai multe drumuri erau din piatră.

”Perioada de accesare și implementare a proiectului a fost foarte grea, din cauza birocrației, dar și din cauza că proiectul s-a adresat unor categorii sociale vulnerabile, persoane care își găsesc greu de muncă. Astfel a trebuit să respect condițiile proiectului, dar și să caut oameni buni, muncitori, cu care să pot face treabă”, a spus Dacian.

Cu toate acestea, până și-a format o echipă bună, cu care să poată realiza lucrări de calitate, a fost nevoie de timp.

”Apoi am prins curaj și am pus problema altfel. Primii doi ani de zile au fost grei pentru firmă, am fost pe pierdere sau pe zero. Practic, am mers cu prețuri foarte mici, pentru a câștiga notorietate și încredere pe piață. Mi-am asumat să câștig astfel încât să-mi pot plăti cheltuielile și angajații, fără să fac deloc profit, dar să avem de lucru”, a explicat Dacian.

El a declarat, de la bun început, că a intrat pe piața din Cluj după ce și-a dat seama că era foarte greu să supraviețuiască în Alba, pe o piață unde se află cele mai puternice companii din domeniu.

”Eu venind de nicăieri, tânăr, fără experiență, nu te bagă nimeni în seamă. Oamenii nu aveau de unde să știe că tu poți să faci treabă. Omul merge pe recomandări care le-au primit cei vechi pe piața din Alba și este normal ca majoritatea să lucreze tot cu ei”, a mai spus Dacian.

Astfel, firma înființată de el a cunoscut succesul la Cluj, în urmă cu un an și jumătate, iar apoi s-a extins și a executat lucrări la Timișoara, Piatra Neamț, Sibiu, Codlea și Arad.

”Lucrările pe care le-am executat au fost de calitate, au venit recomandările, am avut un portofoliu, ce să prezint pe site. Dacă nu erau fondurile europene, respectiv bani pentru salariile de început ale angajaților, materie primă, scule de care ai nevoie, era foarte, foarte greu. Am executat doar lucrări private sau în antrepriză, în colaborare cu alte firme. De exemplu, un constructor puternic câștigă o lucrare, ridicarea unui bloc, imobil, însă curtea, care trebuie pavată sau în care trebuie montată piatră cubică, nu e domeniul lui de activitate. Via Dacia s-a dezvoltat odată cu continua dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca. Între lucrările importante se numără curtea Institutului Teologic Protestant din Cluj Napoca sau a Liceului de Arte Populare Tudor Jarda. Și la Timișoara am avut o lucrare importantă, la un viitor complex turistic, care este un proiect foarte ambițios”, a spus Dacian.

Via Dacia SRL a încheiat anul cu o cifră de afaceri de circa 200.000 de euro și mizează în 2018 pe o creștere de cel puțin 40%.

”În acest domeniu, ca în oricare altul, este loc pentru fiecare. Eu am considerat că mai mult la Cluj, decât la Alba. Sunt lucrări care pentru cei mai mari jucători nu sunt importante, dar pot fi pentru tine o pâine bună. Pentru a avea succes, contează să-ți respecți angajații, să-i plătești bine și atunci ei la rândul lor îți vor respecta clienții”, a mai spus Dacian.

El vrea ca după zece ani să devină lider al pieței de piatră cubică din România, de la producție, până la comercializare și montaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Ocnamureșeni

Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha, contribuție importantă la calificarea României la Campionatul European de volei

Publicat

în

Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha (21 de ani) a făcut parte din lotul României care a reușit calificarea la Campionatul European de Volei masculin din anul 2023.

Jucătorul din Alba evoluează pe poziția de centru și în această vară s-a transferat de la SCM Craiova, ce care a treminat pe locul al treilea, la vicecampioana națională Dinamo București. Dupa ce în luna iulie a câștigat Silver League la Budapesta, ieri seara la Tirana, în Albania, echipa natională a României s-a impus în ultimul meci din Grupa G cu 3-0 în fața echipei gazde. Cu 5 victorii și o singură înfrângere – la limită, în Elveția, „tricolorii” s-au clasat pe primul loc în grupa și vor participa din nou la turneul final după patru ani, ultima prezență fiind bifată în 2019.

Transferat în această vară la Dinamo Bucuresti, ocnamureșeanul Florian Bartha a fost o piesă importantă în angrenajul echipei antrenate de Sergiu Stancu, contribuind decisiv la victoriile obtinute în aceste preliminarii. Florian va participa în premieră anul viitor la Campionatul European al seniorilor si sperăm să fie printre protagoniștii acestei întreceri. Felicitări Florian! Felicitări România!„, a transmis ocnamureșeanul Marius Stâncel, ce face parte din Comitetul Director al Federației Române de Volei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ocnamureșeni

Un polițist originar din Ocna Mureș, prezent ieri la Mănăstirea Nicula, și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie

Publicat

în

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt. Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială. Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ocnamureșeni

Diana Rad, o tânăra din Ocna Mureș i-a lăsat fără cuvinte pe jurații de la „Românii au talent”

Publicat

în

Diana Rad, o tânără de 17 ani din Ocna Mureș i-a lăsat fără cuvinte pe jurații de la „Românii au talent”, în această seară, cu vocea ei angelică, iar aceștia au răsplătit-o cu 4 de DA.

Diana are 17 ani și este originară din Ocna Mureș. Concurenta a mărturisit că face parte dintr-un cor al unei biserici neoprotestante. Cântă atât cu vocea, cât și la trompetă, iar tatăl său alege piesele pe care să le interpreteze la biserică. Diana a fost sfătuită de mama sa și de o verișoară să participe la „Românii au talent”, iar sugestia lor a fost perfectă, date fiind reacțiile celor patru jurați.

„Bravo, Diana! Cea mai frumoasă aventură pe care o poți trăi este cea pe care o visezi. Să nu amâni, să trăiești momentul, să îți împlinești visul. Du-te pe drumul ăsta. Se simte când omul cântă din suflet. Ți-ai pus sufletul pe tavă și ne-ai dăruit emoție. Foarte frumos a fost!”, a fost reacția Andrei.

„Ascultă-ți părinții, ascultă-l pe Domnul, dar du-te la Consservator la Cluj. Tu ai biserica în tine oriunde te vei duce. Dumnezeu a hotărât asta și a spus ‘fata mea, pe răspunderea mea, du-te singură, ești o biserică’. Du-te pe drumul ăsta, tot lucrarea Domnului o vei face”, i-a transmis Florin Călinescu.

sursă foto: romaniiautalent.protv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures