ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Un tânăr din Ocna Mureș acuză un polițist, aflat în timpul liber, că l-ar fi bătut crunt pe motiv că nu a vrut să se legitimeze

Un tânăr din Ocna Mureș acuză un polițist, aflat în timpul liber, că l-ar fi bătut crunt pe motiv că nu a vrut să se legitimeze

Publicat în 26.03.2018 la ora 19:09

Un tânăr de 28 de ani din Ocna Mureș acuză un agent de poliție din oraș că l-ar fi bătut până l-a băgat în spital, după ce nu ar fi vrut să se legitimeze. Măieruțiu Andrei susține că agentul de poliție era îmbrăcat civil și în stare de ebrietate, motiv pentru care a și refuzat să prezinte buletinul în fața lui.

Tânărul, care recunoaște că și el se afla sub influența alcoolului,  ne-a trimis mai multe imagini într-un mesaj pe contul de Facebook al publicației, însoțite de un mesaj în care a relatat cele întâmplate.

”În seara de vineri, 23 martie, m-am întors de la serviciu și am intrat într-un club, unde am consumat câteva beri împreună cu mai mulți prieteni. Când am ieșit din club, în timp ce mă îndreptam spre casă, la aproximativ 10 metri, am fost oprit de agentul de poliție A.B. , care mi-a cerut să îi prezint buletinul. Având în vedere că acesta nu avea uniformă de polițist și nici nu îl văzusem până atunci, am refuzat să mă legitimez întrebându-l <Cine ești tu ca să mă legitimez în fața ta? Răspunsul lui a fost ”Îți arăt eu cine sunt”, după care m-a dus cu forța la secția de poliție, unde am fost bătut cu pumnii, picioarele și cu bastonul. Între timp, venise un coleg de-al lui care i-a cerut să mă lase în pace și atunci am luat-o la fugă, prin pădure, înspre casă. A luat-o și el la fugă după mine, însă am reușit să scap”, povestește tânărul.

A doua zi, Măieruțiu Andrei spune că s-a prezentat la spital în Ocna Mureș, iar acolo ar fi venit și agentul ”cu pricina” care ar fi avut o tentativă de mituire, propunându-i să iasă la o masă pentru a se înțelege.

”Am refuzat categoric și i-am spus că voi depune plângere, iar el mi-a zis că oricum martorii mei vor spune cum vrea el la tribunal”, spune Andrei.

Pentru că nu a fost internat la Ocna Mureș și se simțea rău, a doua zi, tânărul a sunat la urgențe și a ajuns la spitalul din Aiud, unde a și rămas internat, având două coaste rupte.

În speranța că i se va face dreptate, Andrei Măieruțiu spune că marți, când va fi externat, va merge să depună plângere și apoi la Judecătoria Aiud.

Cazul a fost relatat și în mediul online și a stârnit zeci de comentarii.

Contactați telefonic, reprezentanții Poliției Alba au declarat că nu a fost depusă nicio sesizare în acest sens, însă pe baza a ceea ce a apărut în spațiu public, au fost demarate verificări.

Acest articol a fost citit de 961 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.