ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Un magazin Penny va fi ridicat la 200 de metri de fostul SUPERMARKET Plus, din Ocna Mureș

Un magazin Penny va fi ridicat la 200 de metri de fostul SUPERMARKET Plus, din Ocna Mureș

Publicat în 24.06.2017 la ora 20:59

Planul de construire a unui magazin Penny Market în Ocna Mureș, la 200 de metri de supermarketul Plus care în decembrie 2010 a fost înghițit de o groapă de sare, a fost scos în dezbatere publică de Primăria Ocna Mureș.

Beneficiarul PUZ-ului este investitorul privat S.C. REWE PROJEKTENTWICKLUNG ROMANIA S.R.L. cu sediul în județul Ilfov, localitatea Ștefăneștii de Jos, proprietar al terenului în suprafață de 5.200,00 mp. Firma a cumpărat la Ocna Mureş încă de prin anul 2010 o suprafaţă de teren de peste 5200 mp, numai că incidentul cu magazinul Plus din decembrie 2010 i-a dat planurile peste cap.

Spațiul pe care va fi ridicat noul market este situat în fața complexului hotelier Europa, ridicat pe locul fostelor Băi Sărate din Ocna Mureș. Se va organiza o dezbatere publică, ca metodă de consultare, în data de 23 iunie 2017, ora 10.00, la sediul primăriei Ocna Mureș. Construcţia magazinului Penny Market la Ocna Mureş a fost blocată în urma unor studii care arătau că terenul vizat pentru investiţie nu este stabil. Acesta a fost rezultatul cercetărilor efectuate de societatea Minesa, fostul Institut de Cercetări şi Proiectări Miniere din Cluj-Napoca. În 2013, Penny Market a reluat demersurile de obținere a avizelor și le-a obținut, după ce Minesa a fost preluată de altă firmă, iar directorul a fost schimbat.

În documentația pentru PUZ, se precizează: ”Conform documentaţiei «P.U.G. – oraşul OCNA MUREŞ», pe teritoriul administrativ al oraşului riscurile naturale identificate sunt alunecările de teren – prăbuşirile. De asemenea, terenul este situat conform P.U.G. în zona B – zona cu restricţii la edificarea construcţiilor, respectiv că pe terenul studiat pot fi edificate exclusiv construcţii uşoare, demontabile, ceea ce impune investitorului, încă din faza de proiectare şi execuţie, să adopte soluţiile constructive pentru a putea permite preluarea deformaţiilor terenului şi pentru evitarea degradărilor sau distrugerilor cu efecte negative asupra siguranţei în exploatare a construcţiilor. Conform adresei SC MINESA ICPM SA nr.4474/15.07.2016 terenul propus pentru investiție se regăsește în zona B de influenţă aferentă câmpului de sonde Ocna Mureş, nu se recomandă amplasarea construcţiilor definitive cu structură de beton şi cărămidă.

Datele privind planurile şi interpretările măsurilor topografice ale zonei sunt cuprinse în lucrarea «Urmărirea prin măsurători topografice a deformaţiilor suprafeţei din perimetrul de influenţă a excavaţiilor subterane, în vederea cunoaşterii evoluţiei acestora în timp la Salina Ocna Mureş. Perimetrul Ocna Mureş» contract nr. 51-174/2014. Conform anexei nr. 5 din lucrare, amplasamentul studiat se regăseşte într-o zonă cu izoscufundări totale cuprinse între -200 şi -350 mm, planul cu izoscufundările fiind rezultatul interpretărilor măsurătorilor topografice din perioada 1997-2014. Se menţionează de asemenea că monitorizarea acestei zone s-a realizat în continuare în cursul anului 2016”.

Reprezentanții Primăriei Ocna Mureș transmit că în zona B va fi construită parcarea cu minimum 52 de locuri și maximum 85, iar construcția propriu-zisă va fi ridicată la limita zonei B cu zona C. Accesul în perimetrul studiat se realizează din str. Mihai Eminescu, cu condiţia ca intrarea şi ieşirea să se facă separat, conform avizului Primăriei Ocna Mureş nr. 2576 /20.02.2017. Avizul Serviciului de Urbanism al Primăriei Ocna Mureș a fost acordat pentru ridicarea de construcții ușoare. Noul supermarket Penny va aduce la Ocna Mureș, pe lângă produse variate cu autoservirea tradiţională, o carmangerie, accese auto şi pietonale, trotuare şi, ceea ce este mai important pentru Ocna Mureş, locuri de muncă.

Acest articol a fost citit de 721 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *