ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Un acoperiș a fost luat de furtună iar zeci de case și pivnițe au fost inundate la Ocna Mureș și Noșlac

Un acoperiș a fost luat de furtună iar zeci de case și pivnițe au fost inundate la Ocna Mureș și Noșlac

Publicat în 19.06.2013 la ora 22:03

Doar o jumătate de oră de ploaie, o adevărată rupere de nori, a fost deajuns pentru a aduce necazul în casele a zeci de cetățeni din Ocna Mureș și Noșlac. Potrivit autorităților, miercuri 19 iunie 2013 în jurul orei 18 cerul s-a întunecat brusc și norii au deversat cantități uriașe de apă.

furtuna-ocna-mures-noslacÎn numai o jumătate de oră, potrivit pluviometrului instalat în comuna Noșlac, au căzut peste 45 de litri pe metru pătrat” ne-a declara Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Potrivit lui Vințeler sistemul de evacuare a apelor pluviale a fost depășit de cantitatea uriașă de apă astfel că pe strada Horea și pe strada Cloșca peste 40 de curți și subsoluri de case au fost inundate.

Acesta ne-a mai informat că furtuna stârnită ca din senin a smuls acoperișul unui bloc de locuințe de pe str. Nicolae Iorga aruncându-l peste două mașini parcate în apropiere.

Deocamdată nu știm pagubele exacte și se muncește de zor la evacuarea apelor din subsoluri. În zilele următoare vom face bilanțul exact al pagubelor suferite de populația afectată” ne-a mai declarat primarul Silviu Vințeler.

În comuna Noșlac, ploaia a avut o asemenea intensitate încât pe drumul județean apa a atins peste o jumătate de metru în doar câteva zeci de minute.

Ploaia nu a durat mult, poate vreo 40 sau 45 de minute, dar a avut o asemenea intensitate îmncât pe drumul județean au existat locuri în care nivelul apei a ajuns pa aproape o jumătate de metru” ne-a declarat Dumitru Pop primarul comunei Noșlac.

Potrivit primarului Dumitru Pop, în Noșlac apele au inundat 5 case și subsolurile a altor câteva zeci.

Din primele evaluări avem 5 case inundate și câteva zeci de pivnițe inundate. Încă nu știm care sunt pagubele, aceste urmând să fie evaluate în zilele următoare” ne-a mai declarat primarul Dumitru Pop.

 Potrivit celor doi primari, la această oră (21.30), sistemul de electricitate e căzut între Ocna Mureș – Noșlac – Căptălan – Găbud. Cetățenii, comitetele pentru situații de urgență și formațiunile de pompieri voluntari lucrează pentru evacuarea apelor din subsolurile caselor și pentru decolmatarea rigolelor.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 567 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.