ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Uioara de Sus redevine cartier de oraş

Uioara de Sus redevine cartier de oraş

Publicat în 24.01.2014 la ora 10:00

primaria-ocna-mures-dezbatere-buget-publicCartierul Uioara de Sus din Ocna Mureş a început să arate din ce în ce mai bine, semănând pe zi ce trece cu un adevărat cartier al unui oraş.

Autorităţile locale afirmă că deşi oraşul nu are resurse bugetare prea mari, din puţinul pe care-l au şi-au pus în gând ca în cel mult trei sau patru ani să schimbe radical faţa urbei, astfel încât cei care nu au mai fost prin Ocna Mureş câţiva ani să nu îl mai recunoască. Consecvent principiului că doar o infrastructură bine pusă la punct poate duce la dezvoltare, principiu experimentat până nu demult în comuna Noşlac, unde a fost primar câteva mandate, Silviu Vinţeler, actualul primar al oraşului Ocna Mureş, a „întors oraşul pe dos” pentru a moderniza infrastructura. Unul dintre cartierele care suferă la această oră transformări multiple, înspre bine, este cartierul Uioara de Sus, uitat în ultimii ani de administraţiile locale.
Potrivit lui Vinţeler, până la această oră în cartierul respectiv au fost modernizate şi schimbate reţelele de apă şi canal şi a fost rezolvată problema apelor pluviale. În plus de aceasta, au fost începute lucrările de modernizare a aleilor şi spaţiilor verzi din zonă, a spaţiilor de joacă şi agrement, un teren de sport cu gazon sintetic fiind aproape de stagiul final de realizare. „Nu sunt omul care să se laude şi să promită lucruri irealizabile, dar dacă fac o promisiune, mă lupt cu toată lumea pentru a mă ţine de cuvânt. Am reuşit să fac câte ceva pentru oraşul meu şi oamenii lui. Ştiu că nu este de ajuns şi că mai trebuie făcute încă multe. Deocamdată atât am reuşit, dar fiţi siguri că nu mă opresc aici. Voi continua”, ne-a declarat Silviu Vinţeler, primarul oraşului Ocna Mureş. Potrivit acestuia, pentru lucrările executate până în prezent în cartierul Uioara de Sus au fost cheltuiţi aproximativ 2.700.000 de lei, iar lucrările vor continua.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 921 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.