ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Sport » Turneu de șah pentru elevi, ”Regele Șahului”, de la Ocna Mureș și-a desemnat câștigătorii

Turneu de șah pentru elevi, ”Regele Șahului”, de la Ocna Mureș și-a desemnat câștigătorii

Publicat în 19.06.2016 la ora 10:10

turneu-regele-sahului-ocna-mures-iun-2016Clubul Copiilor din Ocna Mures a fost vineri, 17 iunie 2016, gazda primei editii a turneului de sah pentru elevi „Regele Sahului”. Initiatorul turneului a fost profesorul Florin Ioan Oprea, care de cativa ani se ocupa cu initierea copiilor ocnamureseni in tainele sportului mintii.

Cu sprijinul conducerilor institutiilor de invatamant din Ocna Mures si al cadrelor didactice din aceste institutii, s-au organizat turnee de selectie la  Liceul Teoretic “Petru Maior”, Liceul Tehnologic si Scoala generala “Lucian Blaga” din Ocna Mures, astfel ca la faza finala a turneului s-au prezentat 33 de elevi.

Iata premiantii celor 6 sectiuni ale turneului:

Elevi clasa 0: 1.Heghedus Alexandru Daniel 2.Maneac Stefan

Elevi clasele I-II: 1.Rosca Sarah 2.Decean Tudor

Elevi clasele III-IV: 1.Bleoca Paul 2.Birta Andrei 3.Borca Sergiu

Elevi clasele V-VI: 1.Chiorean Diana 2.Cristea Andrei 3.Baciu Cristian

Elevi clasele VII-VIII: 1.Kiraly Mark Daniel 2.Rad Petru George 3.Rad Denisa si Grozav Vlad

Elevi clasele IX-XII: 1.Niculita Alexandru 2.Gorea Daniel 3.Brudan Daniel

“M-am bucurat foarte mult sa vad ca un numar mare de elevi au participat la turneele de selectie si turneul final al competitiei noastre, lucru care arata ca sahul este un joc foarte indragit de copiii din Ocna Mures. Doresc sa multumesc domnului primar Silviu Vinteler, domnului viceprimar Paul Podariu, domnului Claudiu Morar (Primaria Ocna Mures), doamnei inspector Codruta Lodroman, domnului director Dumitru Malin (Palatul Copiilor Alba Iulia), domnului profesor Dumitru Cozma (Palatul Copiilor Arad), maestrului Marius Ceteras (Clubul Municipal de Sah Alba Iulia), tuturor cadrelor didactice din Ocna Mures care au sprijinit organizarea acestui turneu, cu o mentiune speciala pentru doamna bibliotecara Cristina Candea (Liceul Teoretic “Petru Maior”), doamna profesoara Elena Carunta (Scoala generala “Lucian Blaga”), doamna director Cornelia Popescu si domnul profesor Eusebiu Sanislav (Liceul Tehnologic) . Dar mai ales le multumesc elevilor participanti, care s-au comportat admirabil pe toata durata competitiei. Vom continua organizarea de activitati sahiste pentru elevi in Ocna Mures cu speranta ca numarul elevilor ocnamureseni participanti la competitii judetene, regionale si nationale va fi tot mai mare in viitor.” a declarat la finalul turneului profesorul Florin Ioan Oprea.

Turneul final a fost arbitrat de maestrul FIDE Marius Ceteras (Alba Iulia), cu sprijinul domnului Claudiu Morar (Primaria orasului Ocna Mures) si al profesorilor Martha Oprea (Liceul Teoretic “Petru Maior”) si Florin Ioan Oprea (Clubul Copiilor Ocna Mures).

Acest articol a fost citit de 178 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.