ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Tribunalul Alba a început judecata în dosarul privind UCIDEREA fostului primar din Lunca Mureșului, Ioan Rusu

Tribunalul Alba a început judecata în dosarul privind UCIDEREA fostului primar din Lunca Mureșului, Ioan Rusu

Publicat în 13.06.2017 la ora 23:55

Tribunalul Alba a început procesul în dosarul uciderii fostului primar din Lunca Mureșului, Ioan Rusu. Inculpatul Barsony Gligor, descoperit de anchetatori exclusiv pe baza probelor ADN, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Instanța de judecată pune în discuție, tot astăzi, și prelungirea măsurii arestării preventive a acestuia. De asemenea, se vor înainta și sumele de bani cu care se vor constitui părți civile membrii familiei acestuia, respectiv soția și cei doi copii. Este de așteptat ca Barsony Gligor să nu dea nicio declarație în fața instanței, la fel cum a procedat și în faza de urmărire penală. Singurele precizări ale acestuia au fost câteva răspunsuri la o serie de întrebări ale anchetatorilor în legătură cu unele probe descoperite și utilizate pe parcusul cercetărilor.

Ioan Rusu (62 ani) a fost ucis în seara zilei de 26 noiembrie 2016, în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureşului. Potrivit rechizitoriului, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 de plăgi, unele tăiate, altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului, de către şeful de post şi un prieten de familie, chemat de soţie în ajutor pentru a-l căuta.

Suspectul principal a fost identificat după două săptămâni de la crimă, după realizarea primei expertize genetice a unor pete de sânge identificate pe o pereche de pantaloni de catifea, de culoare neagră. Obiectul de îmbrăcăminte a fost găsit la circa 1 kilometru distanță de locul crimei, aruncat într-un tufiș. Anchetatorii au stabilit că petele de sânge sunt apropiate profilului genetic al victimei. De asemenea, striațiile de pe pantaloni se potriveau cu o urmă găsită în noroi, în apropierea mașinii fostului primar.

Barsony Gligor a fost trimis în judecată în 3 aprilie 2017. În 10 mai, instanța de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și a dispus începerea judecății. Inculpatul nu a contestat această decizie.

Acest articol a fost citit de 135 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.