ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Trei persoane din Lunca Mureșului surprinse în flagrant în timp ce încercau să vândă 1.080 de petarde

Trei persoane din Lunca Mureșului surprinse în flagrant în timp ce încercau să vândă 1.080 de petarde

Publicat în 29.12.2015 la ora 13:10

petardePoliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminale şi de cei de siguranţă publică au intensificat acțiunile de combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice.

În cursul zilei de ieri, 28 decembrie 2015, poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, în timp ce acţionau pe raza comunei Lunca Mureşului, au prins în flagrant delict 3 persoane din Lunca Mureşului, în timp ce încercau să comercializeze, ilegal, 1.080 de petarde.

Faţă de persoanele în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

• Reamintim:

– Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

– Articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 134 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.