ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Terenul afectat de surparea din 2010 va fi refăcut – lucrările costă aproximativ 40.000 de euro

Terenul afectat de surparea din 2010 va fi refăcut – lucrările costă aproximativ 40.000 de euro

Publicat în 06.01.2013 la ora 2:44

În Ocna Mureș vor începe lucrările de amenajare a terenului din zona intersecţiei Str. M. Eminescu cu str. N. Iorga – porţiunea afectată de scufundarea de teren din data de 22 decembrie 2010.

Contractul prevede reconstrucţia ecologică prin aducerea la forma iniţială a terenului și este în valoare de aproximativ 40.000 de euro (175.000 de lei), cu finanțare din bugetul local. În această sumă sunt cuprinse servicii de proiectare tehnică și lucrări de stabilizare și amenajare a terenului.

Licitația a fost lansată de Primăria Ocna Mureș în luna octombrie 2012 și a avut un singur ofertant – firma BTC Închirieri Utilaje SRL cu sediul în Războieni, care a făcut o ofertă cu 2.000 de lei mai mică decât valoarea estimată inițial.

Potrivit caietului de sarcini termen de execuție al lucrărilor este de 6 luni de la data comunicării ordinului de începere, din care 20 zile sunt alocate întocmirii proiectului tehnic.

Reamintim că în data de 22 decembrie, la ora 5.30, în apropiere de centrul orașului s-a produs un con de surpare plin cu apă în câmpul de sonde al SC Salina, la o distanţă de 10 m de magazinul Plus. Craterul format, care iniţial a avut un diametru de aproximativ 7 – 8 m, s-a mărit treptat, producând importante pagube materiale, de ordinul milioanelor de euro. Surparea de teren a provocat prăbuşirea supermarketului Plus şi a unor anexe gospodăreşti iar suprafața afectată a ajuns la aproximativ 2.000 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, dar au fost evacuate 18 persoane şi bunurile materiale din clădirile ameninţate.

Acest articol a fost citit de 360 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.