ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Tânăr de 27 de ani din Ocna Mureș condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă

Tânăr de 27 de ani din Ocna Mureș condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă

Publicat în 03.06.2016 la ora 15:01

ciocan_judecator_2016Andrei Ionuț Micu, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Ocna Mureș, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare și plata unei sume totale de peste 120.000 de euro reprezentând daune materiale și morale, după ce a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere suspendat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sentința a fost pronunțată joi, 2 iunie, de Curtea de Apel Alba Iulia care, exceptând modificarea cuantumului daunelor morale, a menţinut dispoziţiile sentinţei penale pronunțate de Judecătoria Aiud, în data de 6 aprilie 2016:

Solutia pe scurt pronunțată de Judecătoria Aiud: ”Condamnă pe inculpatul M. A. I., la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârșirea infrațiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (infracţiune săvârşită la data de 13.08.2015); (…) condamnă pe inculpatul M. A. I. la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (infracţiune săvârşită la data de 25.12.2015); (…) condamnă pe inculpatul M. A. I. la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârțirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere suspendat (infracţiune săvârşită la data de 25.12.2015); (…) condamnă pe inculpatul M. A. I. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă (infracţiune săvârşită la data de 25.12.2015); (…) constată că infracțiunile deduse judecății sunt concurente între ele, și în consecință aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani, la care adaugă un spor de o treime (1/3) din celelalte pedeapse aplicate, respectiv 10 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie (…)”, se arată în txtul publicat pe portalul instanței.

Solutia pe scurt pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia: ”Admite apelul declarat de partea responsabilă civilmente C. A. S.A. împotriva sentinţei penale nr. 464/6 aprilie 2016 pronunţată de Judecătoria Aiud, pe care o desfiinţează în parte, în ceea ce priveşte cuantumul daunelor materiale şi morale acordate părţilor civile şi în ceea ce priveşte obligaţia stabilită în sarcina părţii responsabile civilmente C. A. S.A. la plata către părţile civile a penalităţilor de întârziere, în cuantum de 0,2% pe zi de întârziere şi rejudecând în aceste limite: Reduce cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente C. A. SA în favoarea părţilor civile, astfel: – de la suma de 70.000 de Euro echivalent în lei la data plăţii, la suma de 30.000 Euro părţii civile S. R.; – de la suma de 70.000 de Euro echivalent în lei la data plăţii, la suma de 30.000 Euro părţii civile S. D. C.; – de la suma de 52.500 de Euro echivalent în lei la data plăţii, la suma de 20.000 Euro părţii civile S. A.; – de la suma de 35.000 de Euro echivalent în lei la data plăţii, la suma de 20.000 Euro părţii civile S. T.; – de la suma de 35.000 de Euro echivalent în lei la data plăţii, la suma de 20.000 Euro părţii civile S. A. Reduce cuantumul daunelor materiale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente în favoarea părţii civile S. D. C. de la suma de 4.692,8 lei, la suma de 3.284,96 lei. Înlătură obligaţia stabilită în sarcina părţii responsabile civilmente C. A. S.A. la plata către părţile civile a penalităţilor de întârziere aferente despăgubirilor civile, în cuantum de 0,2% pe zi de întârziere, calculate începând cu data de 01.02.2016. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate în măsura în care nu contravin prezentei decizii (…)”, se arată în textul publicat pe portalul instanței.

Reamintim că accidentul rutier mortal produs de tânăr s-a petrecut vineri 25 decembrie, in jurul orei 5.00, pe DN1, între Aiud și Turda, în zona localității Inoc. Un tânăr a decedat și alte două persoane au fost rănite după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat în afara părții carosabile. Potrivit polițiștilor, tânărul care a murit, S.A., era pasager  pe locul din dreapta, avea 27 de ani și era din Ocna Mureș. ”Șoferul mașinii, M.A.I, în vârstă de 27 de ani, din Ocna Mureș, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l. Acesta figurează în evidențele poliției cu permisul reținut pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă și consum de alcool. Un alt pasager S.M.A., în vârstă de 29 de ani  din Ocna Mureș, a fost rănit ușor”, a precizat, la data respectivă reprezentantul IPJ Alba.

Acest articol a fost citit de 738 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.