ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Tânăr de 20 ani, din Ocna Mureș, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor

Tânăr de 20 ani, din Ocna Mureș, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor

Publicat în 10.12.2017 la ora 22:06

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din Ocna Mureș, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Decizia a fost pronunțată luni, 20 noiembrie 2017, la Tribunalul Alba și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Agresiunea a avut loc în 8 decembrie 2016. Rostaș Nelu Viorel este acuzat că, pe fondul consumului de alcool, l-a agresat pe un concetăţean, care a ajuns a spital în stare gravă. Victima a fost găsită dimineața într-un şanţ de la marginea străzii Crângului din Ocna Mureş, rănit în zona capului.

”În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 07/08.12.2016 bărbatul în vârstă de 28 de ani din Ocna Mureş ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu Rostaș Nelu Viorel, într-un local public din oraş. La un moment dat, cei doi au plecat spre domicilii, însă între ei a avut loc un conflict în urma căruia Rostaș Nelu Viorel l-a lovit cu pumnii pe bărbatul de 28 de ani, provocându-i leziuni traumatice în zona capului.

Victima a fost transportată la spitalul din Alba Iulia, unde a rămas internată, în stare gravă”, susțin anchetatorii. Agresorul a fost reținut și, ulterior, în 8 decembrie, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. ”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, formulată de inc. Rostaş Nelu Viorel, prin apărătorul numit din oficiu. În baza art. 396 alin. 2 Cpp, condamnă pe inc. Rostaş Nelu Viorel la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (…)

Admite acţiunea civilă formulată în cauză de către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi îl obligă pe inc. Rostaş Nelu Viorel la plata sumei de 60.309,83 lei reprezentând cheltuielile de spitalizare ale victimei. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Grancea Constantin Marius şi, în consecinţă, obligă inc. Rostaş Nelu Viorel la plata sumei de 44.686 de lei, din care 4.686 de lei reprezintă daune materiale şi 40.000 de lei reprezintă daune morale”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba.

Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Acest articol a fost citit de 507 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.