ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Supărare mare în Ocna Mureş, câteva sensuri unice de circulaţie creează tensiuni între administraţia publică şi cetăţeni

Supărare mare în Ocna Mureş, câteva sensuri unice de circulaţie creează tensiuni între administraţia publică şi cetăţeni

Publicat în 20.01.2015 la ora 11:31

primaria-ocna-mures-nouSute de cetăţeni din Ocna Mureş s-au supărat pe administraţia locală. Aceştia afirmă că, deşi la registratura primăriei au depus o cerere prin care îşi exprimă dorinţa ca edilii să revină la vechea schemă de semnalizare şi circulaţie rutieră în zona a cinci străzi (Horea, Cloşca, Crişan, Memorandumului şi Avram Iancu), aceştia nu dau semne că i-ar interesa rezolvarea situaţiei.

Din cele discutate cu cetăţenii, rezultă faptul că în urmă cu câţiva ani, imediat după dezastrul produs prin prăbuşirea supermarketului „Plus” în lacul sărat ce s-a format peste noapte, pentru siguranţa rutieră, administraţia locală a deviat „provizoriu” circulaţia rutieră şi nu a mai revenit asupra provizoratului, deşi la această oră circulaţia s-ar putea desfăşura normal. Potrivit şoferilor nemulţumiţi, în prezent, pentru a merge înspre domiciliu, automobiliştii trebuie să facă ocoluri largi din cauza sensurilor unice impuse în anul 2010. „La devierea circulaţiei din zona noului lac format ni s-a spus că sensurile unice vor fi folosite doar până când situaţia va reintra în normal. Acum se circulă normal, dar cu o restricţie de tonaj în acea zonă şi nu ştim de ce se mai menţine provizoratul. Pentru ca o persoană să meargă la „Electrica”, sau pentru ca noi să ajungem acasă, trebuie să ocolim pe strada Cloşca şi abia apoi să intrăm pe strada Crişan. Nu ştim de ce durează atât de mult pentru a se lua o decizie. Am făcut o sesizare în acest sens şi prin luna martie, anul trecut, am depus-o la primărie. De atunci avem parte numai de promisiuni”, declară Csaba O., ocnamureşan cu domiciliul pe strada Crişan.
Contactat de noi, viceprimarul oraşului Ocna Mureş Pavel-Gligor Podariu, ne-a declarat: „Sensurile unice au fost gândite şi implementate în urma unor studii de management al circulaţiei făcute de către poliţie şi consiliul local pentru preîntâmpinarea evenimentelor rutiere nedorite. În orice oraş, fie mare, fie mic, există astfel de soluţii pentru fluidizarea circulaţiei. Aplicarea noii scheme de circulaţie a coincis cu devierea circulaţiei în apropierea noului lac de apă sărată format în oraş şi nu a fost vorba de provizorat. Prin aplicarea acestora am reuşit să fluidizăm circulaţia şi de atunci nici nu am mai avut accidente pe acele străzi. Deocamdată, în acea zonă, circulaţia se va desfăşura conform semnalizării existente”.

Acest articol a fost citit de 476 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.