ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş a fost închis de Guvernul Boc și este îngropat acum de Guvernul Ponta

Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş a fost închis de Guvernul Boc și este îngropat acum de Guvernul Ponta

Publicat în 14.08.2013 la ora 16:49

Potrivit paginii oficiale a guvernului, printre actele normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 14 august, se regăsește la poziția 13 – PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, judeţul Alba.

Spital Ocna MuresPractic, este vorba despre îngroparea definitivă a ideii de spital în orașul Ocna-Mureș, închis la 1 aprilie 2011 prin Hotărârea de Guvern 212 – “Aprobarea programului de interes național: Dezvolatarea rețelei naționale de cămine pentru persoane vârstnice.” De atunci, administrația locală din oraș și reprezentanți ai autorităților județene au întreținut ideea redeschiderii fostei unități sanitare sau transformarea acesteia într-un centru fizio-balnear.

Odată cu închiderea unității medicale din Ocna-Mureș, aproape 15.000 de persoane au fost rearondate la spitalul municipal din Aiud. O lovitură resimțită mai ales de cei în vârstă și cu venituri mici, aceștia fiind nevoiți să se deplaseze peste 20 de kilometri până la Aiud pentru a putea benefiia de asistență medicală.

Clădirea fostului spital se află în administrarea Primăriei, în sarcina căreia rămâne acum viitorul acestui imobil. Atragerea de bani europeni pentru un cămin de bătrâni sau centru de tratament fizio-balnear ar putea să reprezinte o șansă pentru stoparea degradării imobilului și transformarea acestuia într-o investiție benefică pentru bugetul primăriei și comunitate.

Acest articol a fost citit de 411 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.