ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Spitalul din Ocna Mureş va deveni, cu acte în regulă, secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Spitalul din Ocna Mureş va deveni, cu acte în regulă, secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Publicat în 01.07.2014 la ora 10:35

Spitalul judeţean va prelua şi bunurile de inventar ale spitalului din Ocna Mureş

Consilierii locali din Ocna Mureş au aprobat în ultima lor şedinţă de consiliu local transmiterea în folosinţă gratuită, în favoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a bunurilor care au aparţinut Spitalului orăşenesc Ocna Mureş în vederea funcţionării aici a Centrului de Sănătate Multifuncţional.
Spitalul din Ocna MuresÎn 14 august 2013, Guvernul a adoptat un act normativ prin care s-a desfiinţat oficial Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş. Baza materială a spitalului, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, urmau să fie preluate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba. Dr. Horea Timiş, directorul executiv al DSP Alba, a explicat că transferul de bunuri s-a făcut însă direct între spitale pe baza unei decizii pe care a emis-o anterior, în numele DSP Alba.
Anul trecut, în 2013, administraţia locală a finanţat cu aproape 85.823 de euro lucrările de reparare şi amenajare a policlinicii.
Centrul Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Alba şi va deservi trei specialităţi medicale: medicină internă, pediatrie şi obstetrică-ginecologie. Managerul Spitalului judeţean din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coşarcă, afirma că, până la ocuparea posturilor cu medici stabili în viitorul centru, acesta va fi deservit de medici din spitalul din Alba Iulia.
Patrimoniul spitalului din Ocna Mureş
Spitalul din Ocna Mureş, alături de cele din Baia de Arieş şi Zlatna, a fost trecut, de la 1 aprilie 2011, pe lista celor închise de Ministerul Sănătăţii. Autorităţile dădeau atunci asigurări că aparatura nu va rămâne de izbelişte, ci va ajunge în spitalele funcţionale. La spitalul din Ocna Mureş a stat însă sub lacăt, din 2011 până săptămâna trecută, aparatură de aproximativ 123.159,64 de lei, din cauza unor conflicte de ordin juridic şi patrimonial.
Pe lista transmisă în 2011 Direcţiei de Sănătate Publică Alba figurau în conservare, potrivit declaraţiilor de la acea vreme ale fostului primar Augustin Drăguţ, un analizator automat cu microscop, de 240.000 de lei, coagulometru de 4.500 de lei, un analizator fotometric automat de 7.800 de lei, dar şi un aparat pentru anestezie, a cărui valoare de inventar era de 78.000 de lei. Acum, aparatul de anestezie, cu o valoare reală de inventar de 56.222,14 de lei, va ajunge la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. Cel mai scump mijloc de inventar este însă o maşină de spălat cu barieră ecologică, în valoare estimată de 63.665 de lei. Spitalului judeţean îi vor fi predate şi obiecte de inventar în valoare de 17.763,04 de lei şi materiale sanitare în valoare de 3.324,31 de lei.

Acest articol a fost citit de 340 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.