ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Spital la Ocna Mureş, cu patru specialităţi: medicină internă, chirurgie generală, ginecologie, pediatrie

Spital la Ocna Mureş, cu patru specialităţi: medicină internă, chirurgie generală, ginecologie, pediatrie

Publicat în 23.08.2013 la ora 10:00

Directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, ec. Nicoleta Coşarcă şi directoarea de îngrijiri a spitalului se vor întâlni azi, la Ocna Mureş, cu primarul localităţii, Silviu Vinţeler, pentru a definitiva actele necesare organizării activităţii în centrul de sănătate multifuncţional ce va fi deschis în sediul fostului spital din oraş.

spitalul orasenesc ocna muresAstfel, lobby-ul susţinut pentru readucerea pe un făgaş normal a serviciilor medicale oferite celor în jur de 15.000 de cetăţeni din zonă (inclusiv comunele din jurul Ocna Mureşului), derulat de conducerile Spitalului Judeţean Alba,  Primăriei Ocna Mureş şi Consiliului Judeţean Alba se apropie de un final concret. Dosarul de redeschidere a acestui centru multifuncţional, ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, va fi înaintat de Consiliul Judeţean Alba Ministerului Sănătăţii. Viitoarea secţie externă din Ocna Mureş va funcţiona cu patru compartimente: medicină internă, chirurgie generală, ginecologie, pediatrie. Urmează însă ca toate aceste cheltuieli bugetare suplimentare să fie prinse şi finanţate de Ministerul Sănătăţii, inclusiv viitoarele contracte cu CAS Alba. Ec. Nicoleta Coşarcă a precizat pentru ziarul Unirea că pentru deschiderea centrului există baza materială, aparatura şi paturile pentru pacienţi. Se pare că minimul de 20 de paturi pentru spitalizarea de zi, necesar deschiderii acestei secţii externe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba va fi realizat iar toate secţiile vor fi amplasate pe un singur palier al spitalului din Ocna Mureş. O parte din personalul medical care face acum naveta la Alba Iulia şi-a exprimat intenţia de a reveni la vechile locuri de muncă din spitalul Ocna Mureş. Guvernul a aprobat săptămâna trecută desfiinţarea Spitalului orăşenesc Ocna Mureş, unitate care şi-a încetat activitatea în 1 aprilie 2011, din cauza reducerilor de cheltuieli impuse în perioada respectivă de Ministerul Sănătăţii, în vederea înfiinţării în locul acestuia a unui centru de sănătate multifuncţional. După publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern prin care se închide spitalul, DSP Alba va prelua baza materială, stocurile de consumabile şi materiale sanitare. Primăria Ocna Mureş va rămâne administratorul clădirii, ocupându-se de reabilitare, igienizare, termoficare etc. La ultimul nivel al clădirii spitalului funcţionează în prezent un centru social pentru persoane vârstnice, care îşi va continua activitatea în aceeaşi locaţie.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 794 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.