ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Spectacol de zile mari, cu bani puţini, la Ocna Mureş

Spectacol de zile mari, cu bani puţini, la Ocna Mureş

Publicat în 21.08.2013 la ora 8:05

Sărbătoarea oraşului le-a adus ocnamureşenilor două zile de neuitat

zilele orasului ocna mures 2013Sărbătoarea „Zilele oraşului” a reuşit să aducă ocnamureşenilor ore de distracţie, cântec, joc şi voie bună, făcându-i ca în timpul celor două zile de desfăşurare să mai uite de necazurile ce-i apasă de câţiva ani.
Organizată de Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş, în ciuda caniculei, sărbătoarea a reuşit să strângă, în cele două zile de desfăşurare, sâmbătă – 17 şi duminică – 18 august, câteva mii de oameni care au asistat cu plăcere la evoluţia artiştilor ce s-au perindat pe scena amplasată în piaţa centrală.
Prima zi a fost dedicată muzicii pentru tineret şi dansului modern. Astfel, în prima zi a sărbătorii, pe scenă au evoluat Grupul Adevărul din Ocna Mureş, soliştii Mădălina Man, Ilea Camelia, Ana Maria Spânu, Mara Stâncel, Ilinca Toader, după care grupul de dans sportiv din Ocna Mureş şi trupa de hip-hop Vescan au arătat ce înseamnă mişcarea în ritmul muzicii, încântând spectaorii cu dansurile şi acrobaţiile lor.  Seara primei zile le-a adus ocnenilor şi o surpriză, trupa Daggu Project din Germania. Trupa germană a făcut un adevărat spectacol cu piesele ei disco-dance, care i-au pus în mişcare  pe cei aflaţi în faţa scenei, dansul „inundând” piaţa publică.
Cea de-a doua zi a fost rezervată folclorului şi nu numai. O paradă a portului popular ce s-a desfăşurat în centrul oraşului a dat startul spectacolului ce a devenit un adevărat regal al cântecului şi dansului popular. Au evoluat extraordinar de bine, demonstrând măestrie, membrii ansamblului „Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş, dar şi ansamblurile: Dor Teiuşan din Teiuş, Dor Clujean din Cluj-Napoca, Cununa Fărăului, Datina din Turda şi cel al elevilor din Sălişte, judeţul Sibiu. O inedită pată de culoare şi de originalitate a constituit-o evoluţia ansamblului „Maramureşul” de la Centrul socio-cultural al oraşului Vişeu de Sus, care  a încântat cu suita de dansuri şi obiceiuri de nuntă specifice zonei. Spre seară, spectatorilor ce s-au înghesuit în piaţa centrală le-au fost oferite momente de neuitat, cântând împreună cu Luminiţa Puşcaş, ex 3 Sud-Est-istul Mihai Budean, cu frumoasa Lora, spectacolul sfârşindu-se cu un recital de zile mari oferit de trupa Proconsul şi un foc de artificii cum nu s-a văzut de mult pe cerul ocnenilor.
„A fost excelent. Mi-au plăcut cei de la Daggu Project din Germania, dar şi Lora şi normal că şi Proconsul. La muzica populară mi-au plăcut cum au cântat cele două interprete, cea de la Cununa Fărăului cu o doină extraordinară şi interpreta de la Vişeu de Sus. Ce să mai spun despre cei de la Proconsul!? Este prima dată când îi ascult live. A fost excelent. Singurul lucru care nu
mi-a plăcut a fost căldura ucigătoare”, ne-a declarat tânăra Ioana S.
Referindu-se la eveniment, primarul oraşului Ocna Mureş, domnul Silviu Vinţeler, ne-a declarat: „Am încercat să oferim în limita unui buget mic un spectacol mare şi cred că am reuşit. Cetăţenii din Ocna Mureş meritau aşa ceva. Sunt oameni de treabă şi muncitori. Sper ca în curând să reuşim şi o cât de cât revigorare economică a localităţii”.

 Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 440 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.