ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Sport » Sorin Corpodean este noul preşedinte al secţiei de fotbal al CS Ocna Mureş

Sorin Corpodean este noul preşedinte al secţiei de fotbal al CS Ocna Mureş

Publicat în 08.03.2016 la ora 12:58

sorin-corpodean-2015Sorin Corpodean, singurul arbitru FIFA pe care l-a dat judeţul Alba s-a întors acasă în postura de oficial al echipei din oraşul natal „Soda” Ocna Mureş, fostul preşedinte al AJF Alba preluând funcţia de preşedinte al secţiei de fotbal din cadrul CS Ocna Mureş!

Primăvara vine cu veşti foarte bune pentru echipa noastră de suflet SODA Ocna Mureş. Începând de luni, in funcţia de preşedinte a secţiei de fotbal din cadrul clubului nostru a fost desemnat domnul Sorin Corpodean. Fost jucator de fotbal în Divizia A şi unul dintre cei mai mari arbitri români de fotbal, deţinător al ecusonului FIFA, Sorin se întoarce acasă, la Ocna Mureş, cu gânduri foarte mari. Îi urăm mult succes în noua activitate!„, este mesajul transmis de Matris Stîncel, directorul CS Ocna Mureş.

• Se întoarce acasă!

Corpodean va împlini 51 de ani în această lună, iar implicarea directă în destinele formaţiei ocnamureşene, unde a început să desluşească tainele „sportului rege”, reprezintă o decizie cu rol de simbol pentru ambele părţi implicate. În cariera sa de arbitru, Sorin Corpodean l-a depăşit pe legendarul Nicolae Rainea ca şi număr de meciuri conduse în Liga 1, La doi ani dupa debutul în primul esalon, Corpodean primeste ecusonul FIFA, iar în 2001 este promovat de UEFA în First Class, antecamera celei mai inalte grupe valorice a forului european la acea vreme. Născut la 29 martie 1965 şi considerat multă vreme cel mai bun arbitru din România, Sorin Corpodean s-a aflat în lotul primei ligi între anii  1995 şi 2009. Primul său joc a fost Ceahlăul – Farul 2-1, pe 8 aprilie 1995, ultimul, Gloria Bistriţa – Farul 1-0, pe 7 aprilie 2009, acumulând 268 de jocuri în primul eşalon. A fost acceptat pe lista FIFA în 1997, unde a rămas până în aprilie 2009. A arbitrat la Cupa Mondială Juniori sub 20 de ani din Argentina 2001 (Irak – Brazilia 1-6, în grupe, SUA – Egipt 0-2, în optimi) şi are o prezenţă şi în grupele Champions League, Auxerre – Borussia Dortmund 1-0, pe 12 noiembrie 2002.

Acest articol a fost citit de 95 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.