ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Soluție arhitecturală ”din revistă” – un morman de bolovani pe post de fântână arteziană

Soluție arhitecturală ”din revistă” – un morman de bolovani pe post de fântână arteziană

Publicat în 06.01.2013 la ora 1:16

Administrația locală din Ocna Mureș este pe cale să finalizeze un proiect moștenit de la vechea conducere administrativă: repararea fântânii arteziene din centrul orașului care, după ani buni de funcționare, s-a defectat.

Noua conducere a hotărât, însă, că doar o reparație capitală nu este suficientă și a decis că este nevoie de o nouă fântână arteziană care să schimbe aspectul parcului din centrul orașului. Zis și făcut! Câteva zeci de kilograme de inox au dispărut (încă nu se știe unde) iar în locul lor a apărut… un morman de bolovani, clădiți atât de ”artistic” încât a fost nevoie de mai mult de 3 luni pentru finalizarea ”lucrării”.

Acum localnicii trec prin centru, scuipă-n sân, își fac cruci și nu le vine să creadă că asta este soluția finală pe care edilii au găsit-o pentru a ”înfrumuseța” orașul. Potrivit cetățenilor nimeni nu a fost întrebat, nu s-a făcut nici măcar un concurs de idei, nici vreo dezbatere publică. Mai mult, potrivit colegilor de la ocnamureșanul.ro (care ne-au trimis și pozele), autorii proiectului noii fântâni sunt… ”Noi, conducerea! Ne-am inspirat dintr-o revistă. Dar lucrarea nu este încă gata. Mai trebuie aduse câteva elemente constructive până să ajungă la stadiul final”, după cum a precizat ing. Nicoară Ciprian (unul dintre consilierii primarului).

Este adevărat, nu toți avem ”simțul esteticului”  și nu suntem critici de artă și arhitectură, dar acest lucru este valabil și pentru ”noi conducerea” care poate ar fi trebuit să consulte un specialist și pe cetățenii care, de fapt, plătesc factura (banii pentru acest proiect sunt alocați din bugetul local).

Foto: fântâna arteziană veche/ fântâna arteziană nouă

Acest articol a fost citit de 277 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.