ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Silviu Vințeler, primar Ocna Mureș: „Liniile de alimentare cu energie electrică și riscul de rupere sau prăbușire, CAUZELE tăierii copacilor din Războieni”

Silviu Vințeler, primar Ocna Mureș: „Liniile de alimentare cu energie electrică și riscul de rupere sau prăbușire, CAUZELE tăierii copacilor din Războieni”

Publicat în 20.06.2019 la ora 18:46

Drept la replică: Liniile de alimentare cu energie electrică și riscul de rupere sau prăbușire, CAUZELE tăierii copacilor din Războieni. Acolo unde arborii au fost tăiați vor fi plantați alți copaci, spațiul verde în oraș nefiind afectat.

Referitor la articolul apărut în data de 19.06.2019 în mediul on-line pe ziarulunirea.ro, „FOTO/ ȘTIREA TA: Imagine DEZOLANTĂ în Războieni – Copacii care umbreau o stradă, de mai multe decenii, puși la pământ de autorități”, vă comunicăm următoarele:

Activitățile de toaletare și de tăiere a arborilor de pe domeniul public au fost justificate de faptul că liniile de joasă și medie tensiune au fost afectate de coronamentul arborilor respectivi. Tăierea a fost impusă și de faptul că acei copaci, pe perioade de vânt puternic prezentau risc  major de rupere și prăbușire. Pentru a preîntâmpina evenimente precum cel de acum trei zile, când, în spatele Școlii generale „Lucian Blaga”, un arbore s-a prăbușit peste linia de medie tensiune și a dus la ruperea firelor electrice, s-a luat decizia tăierii arborilor care pun în pericol major liniile de alimentare cu energie electrică. Masa lemnoasă astfel rezultată din tăierea arborilor urmează să fie scoasă la licitație.

Acolo unde arborii au fost tăiați vor fi plantați alți copaci, spațiul verde în oraș nefiind afectat. Din contră, în ultimii ani au fost plantați peste 500 de puieți de arbori (faptul că există persoane care distrug acești copaci, bătându-și joc de investițiile orașului este o altă problemă), au fost amenajate noi spații verzi însumând peste 29.000 mp (adică aproape 3 hectare), au fost plantați peste 8.000 de trandafiri.

Interesul autorităților locale nu este de a distruge spațiul verde ci de a extinde suprafața și numărul de arbori din oraș. Suntem printre puținele localități urbane din țară care au reușit în ultimii ani să își crească suprafața de spații verzi și numărul de arbori existenți pe domeniul public. Totodată însă, autoritățile locale au și obligația de a întreține în stare de funcționare utilitățile pentru cetățeni, în cazul nostru rețelele de distribuție a energiei electrice. În consecință, acțiuni precum cea din Războieni-Cetate, care sunt din fericire rare, sunt totuși necesare.

Primar al orașului Ocna Mureș,
Silviu Vințeler

Acest articol a fost citit de 658 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.