ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Silviu Vințeler, primar Ocna Mureș: „Cei de la Salrom pun bețe în roate dezvoltării localităţii!”

Silviu Vințeler, primar Ocna Mureș: „Cei de la Salrom pun bețe în roate dezvoltării localităţii!”

Publicat în 30.03.2018 la ora 10:00

Silviu Vințeler, primar al orașului Ocna Mureș, susține că cei de la societatea Salrom, după ce ”au distrus orașul prin exploatările iresponsabile pe care le-au făcut”, acum pun bețe în roate dezvoltării economice a localității.

Edilul spune că deschiderea unui supermarket Penny în oraș a fost sabotată de Salrom și Minesa (Institutul de Cercetări și Proiectări Miniere), care ar fi extins nejustificat zona cu risc de prăbușire. Vințeler susține că aceste schimbări dau peste cap și elaborarea Planului Urbanistic General al orașului, document aflat momentan în elaborare și care trebuie să cuprindă și restricțiile de construire.

”Nu vreau neapărat să susțin partea celor de la supermarket, ei se descurcă singuri pentru că sunt o firmă mare, cel mai probabil vor acționa în judecată Minesa pentru că nu e normal ca terenul pe care au vrut să construiască la câteva luni distanță a trecut din zona B (pe care se putea construi) în zona A (zonă cu risc de prăbușire). Mai mult, zona B, pe care pot fi realizate doar construcții ușoare, a fost extinsă cu 400 de metri. Ce mă deranjează foarte tare este faptul că cei de la Minesa nu își bazează decizia de extindere a zonei cu risc pe un studiu aprofundat, pe un studiu de adâncime în urma căruia să rezulte că într-adevăr nu se poate construi. Noi la Primărie avem niște studii independente, făcute la mare adâncime, la circa 100 de metri, care spun că terenul este stabil. Nu vrem să spunem că totul este roz la Ocna Mureș, dar nici să cădem în extrema cealaltă și să speriem lumea că orașul se va prăbuși, că așa nu mai facem nimic și ne mutăm toți”, a relatat Silviu Vințeler. Deși noul supermaket ar fi urmat să fie construit la o distanță de doar 300 de metri de supermarketul Plus care s-a prăbușit în 2010, edilul susține că nu există pericol de prăbușire întrucât se află la distanță de zona de exploatare. ”Spermarketul Plus s-a prăbușit din cauza neîntreținerii corespunzătoare a unei sonde de către cei de la Salrom, a nedepresurizării ei la timp”, a adăugat edilul.

Vințeler a declarat că ia în calcul varianta ca să apeleze la justiție pentru a stabili care este și cât se întinde într-adevăr zona de risc. ”Am încercat să obținem un răspuns de la cei de la Minesa privind extinderea zonelor de risc dar ne-au dat un răspuns care nu ne-a lămurit deloc. Până la urmă cred că vom apela la instanță, altă soluție nu văd”, a completat edilul. El nu exclude ca atitudinea celor de la Salrom să fie o consecință a procesului pe care fostul supermarket Plus l-a intentat pentru obținerea unor despăgubiri de 2 milioane de euro. ”Consider că nu este normal ca cineva să decidă asupra vieții unei comunități după bunul plac și fără nici un fundament”, a concluzionat Silviu Vințeler.

Ioana PRESECAN

Acest articol a fost citit de 1146 ori

Un Comentariu la Silviu Vințeler, primar Ocna Mureș: „Cei de la Salrom pun bețe în roate dezvoltării localităţii!”

  1. ana Răspunde

    31.03.2018 la 0:49

    chiar nu vreau sa induc panica, dar inainte de 89 se faceau sistematic masuratori pe fiecare strada din jurul zonei de exploatare a sarii. va pot spune sigur(tatal meu fiind consilier pe vremea aceea) ca zona A este zona inconjurata de gardul de beton si care se preconiza de pe atunci ca se va extinde cu timpul. se continua cu zona B cam 100-200 m, cuprinzind inclusiv str Horea, strada, care trebuia sa fie evacuata de vreo 40 de ani, oamenii fiind chiar despagubiti pe vremea acea.o singura familie a plecat atunci dupa atentionare(o cunostinta).zona C se intinde pe urmatoarele 2 strazi, iar pe partea cu parcul zona C merge pina sub dealul de sub Uioara de Sus.
    m-am simtit datoare sa spun ceea ce stiu si un sfat ar fi sa dati crezare Institutiilor( SC MINESA ICPM SA CLUJ-NAPOCA Miniere,INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI-Bucureşti şi UNIVERSITATEA BUCUREŞTI), cel putin pina se pun toate de acord cu un rezultat final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.