ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Semne de primăvară în Ocna Mureş

Semne de primăvară în Ocna Mureş

Publicat în 15.02.2014 la ora 11:00

martisorConsiderat de poporul român ca un simbol al primăverii, aducător de belşug şi împliniri, dăruirea lui datând încă din vremea daco-tracilor de dinaintea romanizării, mărţişorului i se dă o atenţie deosebită de către oficialităţile oraşului Ocna Mureş, care-l folosesc pentru a crea cadrul propice în scopul educării viitoarelor generaţii ale oraşului şi în acelaşi timp pentru a crea un punct de atracţie pentru cetăţeni şi nu numai.

În acest scop, Primăria oraşului Ocna Mureş şi Casa de Cultură “Ion Sângereanu” organizează cea de a treia ediţie a unui târg special pentru mărţişoare.
Acţiunea se va desfăşura în perioada 28 februarie –  8 martie a.c., la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş şi va antrena preşcolari şi elevi de gimnaziu, liceu dar nu numai. Potrivit directorului Casei de Cultură „Ion Sângereanu”, Liana Stoica, la fel ca şi în celelalte ediţii, se aşteaptă o participare amplă, elevii şcolilor şi grădiniţelor confecţionând singuri mii de mărţişoare şi felicitări pentru 1 Martie şi 8 Martie, lucrările făcând şi obiectul unei expoziţii special amenajate în sălile casei de cultură.
„Acest târg este şi un prilej de educaţie şi îmbogăţire a cunoştinţelor practice ale tuturor elevilor. Cu siguranţă că expoziţia, care va fi cu vânzare, va cuprinde sute sau mii de mărţişoare şi felicitări inedite. Aşteptăm participanţii să-şi aducă creaţiile la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” până la data de 28 februarie”, ne-a declarat directoarea Casei de cultură, Liana Stoica.

Acest articol a fost citit de 426 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.