ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea printre câştigătorii competiţiei „Şcoala ta merită o bibliotecă”, organizată de Fundaţia Dan Voiculescu şi Editura Rao

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea printre câştigătorii competiţiei „Şcoala ta merită o bibliotecă”, organizată de Fundaţia Dan Voiculescu şi Editura Rao

Publicat în 26.09.2018 la ora 8:37

Elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Unirea au răspuns provocării lansate de Fundaţia Dan Voiculescu de a dovedi „De ce merită școala ta să câștige o bibliotecă RAO?” şi eforturile le-au fost răsplătite prin cele 200 de volume care au ajuns in biblioteca şcolii în 24 septembrie 2018.

Şcoala noastră, atât prin cadrele didactice cât şi prin elevii ei, se luptă contant să ridice nivelul de cultură în şcoală şi în comunitate promovând lectura şi învăţarea pe tot parcursul vieţii. Dovada acestui fapt stă în multitudinea de proiecte şi activităţi care aduc lectura în centrul comunităţii. Membrii Clubului Impact „True Fantasy” Unirea precum şi elevi din toate clasele şi cadre didactice au implementat o serie de activităţi în acest sens pe parcurs anului şcolar anterior care s-au concretizat în: proiecte realizate la nivel de şcoală, proiecte internaționale E-twinning, ateliere de lectură, realizarea de standuri de informare în şcoală şi în central localităţii, distribuirea de  pliante trecătorilor şi în cutiile poştale, colectarea a 60 de volume din donaţii  pentru Biblioteca şcolii şi 40 de volume pentru Biblioteca Comunală, străngerea de fonduri pentru achiziţionarea a 30 de volume noi prin organizarea magazinului elevilor şi prin participarea la Târgul de Mărţişoare .

Elevii Clubului Impact True Fantasy au ajutat-o pe doamna bibliotecar prin recondiţionarea volumelor, activitate care i-a implicat activ pe elevi în zilele de weekend, învăţând să folosească sustenabil resursele şi să aprecieze valorile. De asemenea, elevii au reușit să colaboreze cu doamna bibliotecar pentru realizarea de activităţi de atragere a adulţilor şi elevilor către bibliotecă şi lectură. S-a reuşit implicarea unui număr de circa 30 de adulţi în activităţi: ca voluntari sau participanţi.

Activităţile realizate i-au ajutat pe elevi sa înțeleagă importanţa implicării sociale şi a voluntariatului şi au fost surprinşi să descopere disponibilitatea adulţilor de a-i ajuta, deschiderea spre dialog şi faptul că entuziasmul şi convingerea lor poate schimba lucruri şi dorinţa lor de a ajuta atrage în schimb ajutorul celorlalţi. Volumele furnizate în cadrul acestei competiţii ne vor fi de ajutor în realizarea activităţilor pe care ni le-am propus în acest an şi în anii viitori şi vor atrage către lectură şi elevi mai puţin motivaţi. Ne dorim să promovăm importanţa accesului la cultură şi a lecturii pentru dezvoltarea personală şi profesională şi pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii atât în rândul elevilor, cât şi al adulţilor.

Acest articol a fost citit de 251 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.