ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Șapte bărbați din Ocna Mureș și Unirea surprinși de jandarmii din Aiud în timp ce pescuiau ilegal în apele râului Mureș

Șapte bărbați din Ocna Mureș și Unirea surprinși de jandarmii din Aiud în timp ce pescuiau ilegal în apele râului Mureș

Publicat în 27.11.2019 la ora 14:22

În urma desfășurării unor acțiuni punctuale pentru combaterea braconajului piscicol pe râul Mures, în zona localității Ocna Mures, echipaje de jandarmi ale Detașamentului de Jandarmi Aiud, au  depistat 7 persoane care pescuiau fără a deține documente legale.

Cei 7 bărbați din localitățile Unirea și Ocna Mureș printre care un minor, au fost observați în decursul zilei de marți, 26 noiembrie, a.c. în timp ce pescuiau, fără să dețină permis sau autorizație de pescuit. Aceștia au fost sancționați  în baza  prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu amenzi contravenționale în valoare totală de 5.100 și trei avertismente.

Ținem să precizăm faptul că, acțiunile pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, cât și a comercializării ilegale vor continua și în perioada următoare.

Pentru a preveni  apariţia unor astfel de fapte reamintim cetăţenilor  prevederi ale  O.U.G. 23/2008 – actualizată – privind pescuitul şi acvacultura: fapta de “neprezentare a permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile ” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. De altfel, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz- pescuitul cu lanseta folosind plasă monofilament”.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 835 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.