ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Reîncadrarea terenului destinat magazinului Penny din Ocna Mureş ca zonă de risc pune pe butuci proiectul

Reîncadrarea terenului destinat magazinului Penny din Ocna Mureş ca zonă de risc pune pe butuci proiectul

Publicat în 30.07.2016 la ora 10:00

Penny_marketConstrucţia mult aşteptatului Penny Market de la Ocna Mureş a fost stopată. Potrivit declaraţiilor făcute de către primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, stoparea lucrărilor nu este provocată de răzgândirea grupului Rewe, care deţine în România lanţurile de magazine Penny Market XXL şi Penny Market, sau a administraţiei locale, ci „din cauza unei firme private denumită MINESA, fostul  Institut de Cercetări şi Proiectări Miniere SA din Cluj-Napoca, privatizat în 1999, care ar trebui să dea un aviz”.

Primarul Vinţeler spune că nu i se pare a fi normal ca „… o firmă aşa cum este MINESA, care nu a făcut aici, în zonă (Ocna Mureş n.r.), nicio forare a terenului mai adâncă de 8 sau 10 metri, să decidă dacă se poate amplasa sau nu o construcţie pe locul în care au fost odinioară Băile Sărate”.
Despre deschiderea unui supermarket Penny se vorbeşte de ani buni. Firma a cumpărat la Ocna Mureş încă de prin anul 2010 o suprafaţă de teren de peste 5200 mp, numai că incidentul cu magazinul Plus din decembrie 2010 i-a dat  planurile peste cap. De ani de zile, cei din grupul Rewe aşteaptă să li se spună dacă terenul cumpărat este sau nu în zona de risc. Pentru a dovedi că nu există niciun risc, au şi făcut, la cererea Serviciului Urbanism din cadrul primăriei, foraje la adâncimi de peste 50 de metri. Ciudat este faptul că dacă la începutul anului, în opinia celor de la MINESA, locaţia respectivă era lipsită de orice risc, cu condiţia să se respecte câteva norme de construcţie, iată că de ceva vreme societatea respectivă s-a răzgândit şi a reîncadrat terenul într-o zonă cu risc mare, deoarece se afla la doar 100 de metri de zona unde s-a aflat odată magazinul Plus în Ocna Mureş.
„Dezvoltarea oraşului a ajuns să stea la mila unei firme private care nu a făcut o cercetare aprofundată a solului. Ei nu au forat mai adânc de 8 sau 10 metri. La cererea noastră, firma care vrea să-şi amplaseze magazinul pe acest teren a făcut foraje de cercetare adânci de 50 de metri. Eu nu cred că cei 7 sau 8 metri de balast, după care până la adâncimea de 50 de metri marnă, constituie un teren nesigur. Ce au făcut cei de la MINESA să dovedească? Că apa curge de la deal la vale? Eu nu înţeleg de ce mai avem nevoie de Serviciul Urbanism, de consiliul local, dacă soarta oraşului stă la mâna unui SRL!”, a declarat primarul Silviu Vinţeler.
Potrivit edilului, în noul supermarket Penny trebuiau să fie, pe lângă autoservirea tradiţională unor astfel de spaţii comerciale, şi o carmangerie, accese auto şi pietonale, trotuare, sistematizare pe verticală, reclame pe faţadă şi în parcare, pilon publicitar, împrejmuire, branşamente la utilităţi, organizare de şantier şi, ceea ce este mai important pentru Ocna Mureş, locuri de muncă.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 599 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.