ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Recital de poezie și colinde, expoziții de fotografie și poeme vizuale, la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș

Recital de poezie și colinde, expoziții de fotografie și poeme vizuale, la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș

Publicat în 30.11.2016 la ora 14:07

proiect-cultural-ocna-mures-noiembrie-2016Biblioteca Liceului Tehnologic din Ocna Mureș în parteneriat cu Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud și Fundația Inter-Art Aiud au organizat ieri, 29 noiembrie 2016, un proiect cultural-educativ.

Proiectul a cuprins un recital de colinde și de muzică folk sustinut de Marius Moga și de eleve ale liceului, un recital de poezie publicată de elevi în revista școlii, o expoziție de fotografie cu imagini din vechea China, realizate de Zoltan Balog, participant la prima ediția a taberei de artă plastică din China în parteneriat cu Inter-Art Aiud.

Au fost de asemenea prezentate cărțile lansate, publicate și tipărite de Centrul Cultural Liviu Rebreanu și Fundatia Inter Art Aiud, precum și o expoziție de poeme vizuale realizate de Ioan Hădărig în colaborare cu artiști din Europa, Asia, Africa și America de Nord.

Proiectul a fost coordonat de doamna Luminita Bugan, bibliotecara liceului, cu participarea profesorilor și elevilor instituției de învățământ. Au fost apreciate atât de către invitați cât și de participanți: expoziția de fotografie, expoziția de desene realizate de elevii liceului, precum si valoarea poemelor incluse în revistă și prezentate în recital. Întâlnirea s-a încheiat cu un colind tradițional în interpretarea tuturor participanților.

Scriitorul Ioan Hădărig a adresat felicitări  elevilor, profesorilor și conducerii Liceului Tehnologic Ocna Mureș pentru proiectele culturale și educative desfășurate aici, de câțiva ani,  în parteneriat  și a propus organizarea la Galeriile Inter Art Aiud a unei expoziții cu desenele și fotografiile realizate și includerea poemelor, a graficii în noile volume editate de Centrul Cultural Liviu Rebreanu și Fundația Inter-Art Aiud.

Acest articol a fost citit de 118 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.