ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Proiect strategic pentru Ocna Mureș: 41.400 de metri pătrați de spațiu verde și zone de relaxare, pe fonduri europene

Proiect strategic pentru Ocna Mureș: 41.400 de metri pătrați de spațiu verde și zone de relaxare, pe fonduri europene

Publicat în 09.02.2017 la ora 10:00

Consilierii locali din Ocna Mureș au aprobat în ultima lor ședință actualizarea portofoliului de proiecte strategice al Orașului Ocna Mureș cu proiectul ”Regenerare teren industrial dezafectat prin construire de alei pietonale, spații verzi, amenajare spații de joacă și recreere și introducerea acestuia în circuitul spațiilor destinate activităților recreative cotidiene din orașul Ocna Mureș”.

Prin implementarea acestui proiect, parte a viitorului ansamblu al Băilor Sărate Ocna Mureș, se dorește creșterea suprafeței de zonă verde/cap de locuitor în orașul Ocna Mureș, creșterea calității mediului urban, reducerea poluării, diversificarea ofertei de zone de recreație și de agrement în spații publice accesibile publicului larg. Prin acest proiect se concretizează și o parte din ”Strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung a Microregiunii Ocna Mureș” cu valorificarea potențialului turistic microregional, protecția și îmbunătățirea calității mediului și confortului habitatului rezidențial microregional.
Terenul ce urmează să fie amenajat este situat în intravilanul oraşului Ocna Mureş, între strada Mihai Eminescu și Fabricii şi are 41.400 mp. În prezent, acesta este un teren neproductiv în zona C de influenţă a Câmpului de Sonde.
Din suprafaţa de teren de 41.400 mp, spaţiile verzi vor ocupa 33.950 mp, aleile pietonale şi pista de biciclete vor avea 2763 mp. Spaţiile de relaxare vor avea 632 de mp și cuprind: foişoare – 93.27 mp, piste minigolf – 60 mp, grupuri sanitare şi chioşc – 21 mp, platformă recreere – 457.73 mp. Va fi construit un drum acces nou de 745.2 mp, va fi modernizat un drum de acces existent, de 1474.80 mp.
În zonă vor fi amplasate:  65 de bănci, 65 de coşuri de gunoi, 10 pergole din lemn de pin, tratat şi lăcuit, cu pânză impermeabilă pentru umbrire accentuată, 9 foişoare cu locuri de odihnă, din lemn masiv, cu cadru hexagonal din lemn, acoperit cu învelitoare din şindrilă bituminoasă, 8 mese exterioare de şah şi table cu câte două bănci incluse, 10 cişmele (ţâşnitoare apă).
Proiectul a fost depus de administrația locală Ocna Mureș spre finanțare de către Uniunea Europeană și Guvernul României prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5: Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Domeniul de intervenție 5.2 Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, apel POR/2016/5/5.2/1. Cofinanțarea va fi asigurată prin bugetul local al orașului Ocna Mureș. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la aproximativ 3 milioane de euro.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 1752 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.